18 Martie 2014 publicat în Noutati 2 share-uri

Campania Nestle 'Impreuna crestem copii puternici' le vorbeste mamelor despre importanta fierului in alimentatie.

Necesarul de fier variaza in functie de varsta, sex, anumite stari biologice (sarcina, menopauza, etc), iar copiii au nevoie, in medie, de aproximativ 7-10 mg de fier/zi. Pentru a se asigura acest aport este recomandat ca in alimentatia copilului sa fie incluse alimente care contin fier: ficatul de pasare, carnea rosie, pestele gras, ouale, lintea, spanacul si produsele alimentare care semnalizeaza prezenta fierului pe ambalaj.

„Din pacate, anemia feripriva reprezinta cea mai frecventa carenta nutritionala care apare la copiii din Romania, dupa cum o arata si statisticile. Campania de informare „Impreuna crestem copii puternici” are scopul de a sensibiliza parintii cu privire la rolul alimentatiei in dezvoltarea armonioasa a copiilor, alimentatie care trebuie completata cu aportul necesar de fier. Alegerea unei diete bogate in nutrienti alimentari, adaptata pentru fiecare etapa de varsta pe care copilul o parcurge, poate preveni aparitia anemiei si a unor probleme de sanatate mult mai grave. In plus, este important sa cunoastem mai intai cauzele si mecanismele care stau la baza aparitiei anemiei feriprive, pentru a putea identifica ulterior cele mai eficiente modalitati de prevenire, dar si cele mai eficiente solutii terapeutice. Imi doresc ca aceste informatii sa ajunga la cat mai multe mamici din Romania. Cu ajutorul lor vom putea intensifica lupta impotriva deficientei de fier”, declara Prof. Dr. Doina Anca Plesca, medic primar pediatru, vicepresedinte al Societatii Romane de Pediatrie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Campania de informare “Impreuna crestem copii puternici” se alatura in acest fel initiativelor pentru imbunatatirea starii de sanatate a copiilor si isi propune sa promoveze un stil de viata sanatos, bazat pe activitate fizica zilnica si o alimentatie echilibrata, care sa contina si aportul adecvat de fier.

Nu uita, ofera-i copilului tau fier in fiecare zi!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri