18 Martie 2014 publicat în Noutati 2 share-uri

Campania Nestle 'Impreuna crestem copii puternici' le vorbeste mamelor despre importanta fierului in alimentatie.

Comunicat de presa

Stiai ca lipsa de fier poate afecta performantele scolare ale copiilor? O alimentatie saraca in fier determina intarzieri cognitive si afecteaza sistemul imunitar al copiilor. In Romania, unul din patru copii de varsta scolara sufera de aceasta problema .

Nestlé vine in sprijinul mamelor din Romania si, in parteneriat cu Societatea Romana de Pediatrie, lanseaza campania de informare “Impreuna crestem copii puternici”. Campania si-a propus sa abordeze problema anemiei feriprive, in contextul in care un studiu Nestlé arata ca doar 4 din 10 romani stiu si tin cont de faptul ca deficienta de fier afecteaza dezvoltarea creierului.

Scopul acestei initiative este de a informa si de a trage un semnal de alarma in legatura cu riscurile la care sunt expusi copiii care sufera din cauza anemiei feriprive. Mai mult de atat, Nestlé isi aduce contributia in lupta impotriva deficientei de fier prin produsele sale imbunatatite cu fier. Cerealele si batoanele de cereale Nestlé Nesquik sunt sursa de fier, vitamine si alte minerale. Recent, si noua cacao instant Nesquik Opti-Start s-a alaturat intiativei, fiind singura din categorie cu adaos de fier.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? A contat cine a zbierat mai tare

“Este ingrijorator faptul ca atat de multi copii din Romania sunt afectati de o problema de sanatate care se instaleaza in timp si care, in majoritatea cazurilor, ar putea fi prevenita printr-o alimentatie corecta. Urmarind concluziile studiilor realizate pe aceasta tema si sfaturile specialistilor, am considerat relevanta o initiativa in acest sens. Asa s-a nascut campania “Impreuna crestem copii puternici”, prin care ne dorim sa informam parintii si in special mamele, cu privire la importanta unei alimentatii echilibrate, care sa contina si necesarul zilnic de fier”, a declarat Nicoleta Tupita, specialist in nutritie, Nestlé Romania.

De ce copii sunt predispusi la anemia feripriva?

Datorita cresterii rapide, organismul lor are nevoie de mai mult fier, acesta fiind un nutrient cu rol esential in dezvoltarea normala a functiei cognitive. In plus, fierul este indispensabil pentru transportul oxigenului din plamani catre restul organelor, pastreaza sistemul imunitar sanatos si ajuta organismul sa produca energie.

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri