In perioada 26-30 noiembrie 2012, cu ocazia sarbatorii Sfantului Andrei, Apostolul romanilor, toate persoanele cu numele Andrei, dar si cele cu nume derivate, precum Andreea, Andra, Anda, Deea, Andi etc., vor primi cadou, din partea magazinului online cu produse romanesti Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro), dublarea comenzii.

Cu o veche traditie la romani, numele Andrei provine de la numele grecesc Andreas, atestat in epoca greco-romana. Numele grecesc, explicat prin substantivul andreia, cu sensul de barbatie, curaj (caruia ii corespunde adjectivul andreios - curajos), a patruns in latina si s-a raspandit in lumea crestina datorita unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos, Sfantul Apostol Andrei, considerat Apostolul romanilor si ocrotitorul Romaniei.

Sfantul Apostol Andrei a fost primul propovaduitor al Evangheliei la geto-daci, pe teritoriul dintre Dunare si Marea Neagra, dar si in teritoriile de dincolo de Prut, in nordul Marii Negre. Potrivit traditiei, de aici Sfantul Apostol Andrei a plecat spre sud, catre Constantinopol. Ajuns in orasul Patras din Grecia de astazi, Sfantul Andrei a suferit moarte martirica, fiind rastignit pe o cruce in forma de X (cunoscuta pana in zilele noastre drept Crucea Sfantului Andrei).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? A contat cine a zbierat mai tare

Una dintre cele mai importante personalitati cu acest nume din cultura romana si, totodata, din istoria Bisericii Ortodoxe romane, este Mitropolitul Transilvaniei Andrei Saguna. Militant pentru drepturile ortodocsilor si ale romanilor din Transilvania, fondator al Gimnaziului Romanesc de la Brasov (1851) si membru de onoare al Academiei Romane, Andrei Saguna s-a implicat in miscarea revolutionara a romanilor transilvaneni, fiind presedinte al Marii Adunari Nationale de la Blaj (mai 1848), care l-a ales in fruntea delegatiei ce a plecat la Viena pentru a apara interesele Transilvaniei. Inainte de a deveni mitropolit, Andrei Saguna s-a luptat pentru restaurarea vechii Mitropolii Ortodoxe a Transilvaniei, desfiintata in 1701. In calitate de mitropolit, Andrei Saguna a luptat neobosit si pentru luminarea poporului prin cultura. A infiintat peste 400 de scoli elementare in Arhiepiscopia Sibiului, iar elevilor lipsiti de mijloace financiare le-a dat sansa sa-si continue studiile, acordandu-le burse. Prin activitatea sa, Andrei Saguna a devenit cel mai de seama ierarh din istoria Bisericii Ortodoxe din Transilvania. In 2011, Mitropolitul Andrei Saguna a fost canonizat de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, fiind sarbatorit pe 30 noiembrie.

Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Despre persoanele cu numele Andrei se spune ca sunt placute si chiar sarmante. Pentru ca sunt mereu gata sa-si asume responsabilitati diverse, fie in plan profesional, fie in plan familial, persoanele cu acest nume sunt considerate firi protectoare si prieteni de nadejde. Se dovedesc a fi iubitoare de frumos si de armonie. Firi adesea nonconformiste, incearca mereu sa abordeze lucrurile dintr-o perspectiva originala. Intuitiv si perspicace, Andrei este inzestrat cu spirit de analiza si cu un fin simt al detaliilor.

Detesta tot ce inseamna conflict si agresivitate. Fiind firi perfectioniste, cei cu numele Andrei pot avea un gust deosebit pentru ordine, punctualitate si disciplina. In plan profesional, se crede ca se pot realiza ca medic, avocat, psiholog sau in domeniile artistice.

Despre modul de desfasurare a promotiei puteti afla mai multe vizitand magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro). Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate in perioada 26-30 noiembrie de catre persoanele cu nume derivat de la Andrei, pentru o singura comanda, in limita sumei de 200 de lei, adica ceea ce se comanda peste suma de 200 de lei nu se dubleaza.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Astfel, toate persoanele cu numele Andrei sau cu nume derivate vor primi cadou, gratuit, de o valoare egala cu produsele comandate, produse din zona lor de interes (dupa produsele achizitionate, adaugate in cos) sau alte produse din magazinul online Dacic Cool, care le vor placea, cu siguranta. Aceasta promotie face parte din seria de promotii speciale dedicate de magazinul online Dacic Cool tuturor celor care poarta nume traditionale romanesti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri