Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) lanseaza SMS+ si Helpline+, doua servicii in premiera in Romania, pentru sustinerea persoanelor cu HIV/SIDA. Cele doua servicii fac parte din programul ”Viata cu HIV” (www.viatacuhiv.ro), derulat de UNOPA, cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania.

Programul are ca obiectiv sustinerea persoanelor seropozitive in lupta lor de zi cu zi cu boala, in special in doua directii – atingerea unui nivel cat mai ridicat al aderentei la tratament (n.r. aderenta la tratament inseamna administrarea corecta a tratamentului pentru eficienta lui maxima), vitala in cazul pacienţilor seropozitivi, si cresterea gradului de informare a acestora.

Prin serviciul SMS+, pe care pacienţii seropozitivi din Romania il pot utiliza gratuit prin completarea unui formular existent pe website-ul programului, www.viatacuhiv.ro, aceştia pot primi pana la doua sms-uri pe zi care sa le aminteasca momentul in care trebuie sa isi administreze tratamentul. Prin completarea formularului, pacientii aleg orele la care vor sa le fie trimis sms-ul (conform calendarului de tratament stabilit de medic) si textul personalizat al mesajului pe care vor sa il primeasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Potrivit studiului „Accesul la tratament antiretroviral al persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA in Romania”, realizat de UNOPA anul trecut, 1 din 2 pacienti cu probleme legate de aderenta la tratament (medicaţia nu are eficienta maxima din cauza administrarii incorecte) invoca uitarea ca motiv al ratarii administrarii unor doze de tratament.

Majoritatea pacienţilor seropozitivi din Romania se afla sub tratament de o lunga perioada de timp, unii au o viata activa, iar, din acest motiv, pot sa apara atat uitarea, cat si oboseala pacientului in respectarea calendarului de tratament. In acest context, programul ”Viata cu HIV” isi propune sa ajute persoanele seropozitive din Romania sa previna ratarea unor doze de medicatie.

”In cazul pacientilor cu HIV/SIDA, succesul terapiei depinde in mare masura de administrarea corecta a tratamentului, la orele stabilite de medic, acesta fiind un angajament pe viata al pacientilor cu HIV/SIDA. Pe langa tratamentul medical si ingrijirea specializata din partea medicilor, pacientii au permanent nevoie de sustinere psihologica, dar si practica, pentru a face fata provocarilor bolii si a evita esecul terapeutic. Pacientii cu HIV/SIDA, spre deosebire de pacientii cu alte multe boli cronice, au sansa la o viata normala daca au grija de sanatatea lor si respecta tratamentul indicat de medic”, declara Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, Manager al Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals”.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri