5 Septembrie 2012 publicat în Noutati 1 share-uri

Caderea cronica a parului la femei este un fenomen care a inregistrat o crestere evidenta in ultimii ani: afecteaza 25% din femeile cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani si 40% din femeile cu varsta peste 40 de ani. Aceasta pierdere progresiva si inevitabila a parului este extrem de greu de suportat de catre femei. Impactul psihologic este foarte puternic: acestea isi pierd increderea in sine, relatiile lor sociale se deterioreaza.

Comunicat de presa

Caderea parului sau alopecia cronica la femei trebuie diferentiata de caderea ocazionala a parului, cea din urma fiind mai brutala si cu o durata limitata, fiind consecinta oboselii excesive, a nasterii, a schimbarilor de sezon sau a stresului intens.

Ciclul de viata al unui fir de par se desfasoara in trei etape:

  • faza de crestere sau anagena implica 85% din masa capilara si dureaza 4-6 ani la femei. In aceasta faza firul de par creste in medie cu 0.3mm/zi.
  • faza de tranzitie sau faza catagena afecteaza 1% din masa capilara si dureaza intre 2 si 3 saptamani. In aceasta faza foliculul se atrofiaza si se retrage spre suprafata scalpului.
  • faza de cadere sau faza telogena afecteaza 14% din masa capilara si dureaza intre 2 si 3 saptamani.

Un folicul capilar poate supravietui de la 20 pana la 25 de cicluri capilare successive inainte de incetarea definitiva a cresterii parului. Un ciclu capilar complet dureaza de la 4 pana la 6 ani. Prin urmare femeile sunt programate sa aiba par pana la 115 ani !
Din nefericire, in cazul alopeciei cronice, mult mai devreme, uneori inca de la varsta de 40 de ani, unele femei observa o reducere semnificativa a masei capilare, ca urmare a unei accelerari a ciclurilor pilare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur
Conform literarturii de specialitate, cei doi factori care joaca un rol fundamental in viata firului de par sunt:
  • VEGF (factorul vascular de crestere)
  • Substanta P (factorul de crestere neuropeptidic).

Prin urmare femeile care sufera de alopecie cronica au nevoie e un tratament specific.

Acest tratament este oferit de Laboratoarele dermatologice Ducray prin INOVATIA NEOPTIDE.

Neoptide este prima lotiune biostimulatoare ce lupta impotriva caderii cronice a parului la femei.
Neoptide este solutia specifica si unica gratie actiunii sale duble atat asupra VEGF cat si asupra substantei P.

Asupra VEGF actioneaza printr-un complex de ingrediente active ce sprijina schimburile de substante nutritive in bulbul capilar si au rol de energizare iar substanta P este suplinita de Tetrapeptide ( brevet Pierre Fabre).

D.p.d.v. chimic, substanta P este alcatuita din aminoacizi fiind prezenta intr-o cantitate foarte mare in faza anagena. Diminuarea substantei P (lucru care se intampla odata cu inaintarea in varsta si mai ales pre sau post menopauza) determina micsorarea foliculilor pilosi si implicit scurtarea fazei anagene. Inovatia Neoptide este reprezentata de ingredientul Tetrapeptide compus dintr-o asociere de 4 aminoacizi, similari substantei P, ce stimuleaza proliferarea celulelor bulbului capilar si prelungeste vizibil faza de crestere.
Eficacitatea produsului este sustinuta si demonstrata clinic pe un lot de 1190 de pacienti care dupa 3 luni de tratament au observat o reducere semnificativa a caderii parului cu 61% si o rata marita de crestere a parului cu 48%.
Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri