Designerul roman Dorin Negrau si-a prezentat in weekend, la Lincoln Center, in cadrul celui mai prestigios eveniment din industria fashion, New York Fashion Week, colectia de primavara/vara 2015, Duality.

Pe acordurile Mariei Tanase, mixate cu puternice note de hard rock, manechinele au defilat pe podium, prezentand cele 30 de tinute ale colectiei, care au trezit interesul si admiratia presei de specialitate, ce a considerat prezentarea “un show complex, cu mesaj puternic si styling indraznet”, apreciind in mod deosebit, influentele traditionale si broderiile din margele, regasite atat in tinute, cat si pe centurile-accesoriu de tip brau popular.

“Experienta New York Fashion Week a fost o ocazie in care m-am simtit foarte bine inteles ca designer, fara falsa modestie, apreciat si mai cu seama, mandru ca am putut aduce valorile artei traditionale romanesti la unul dintre cele mai importante festivaluri de moda din industrie. Am avut mari emotii, tinand cont ca show-ul pregatit ar fi putut parea usor socant prin tema si asocierile propuse, insa am fost surprins placut sa descopar o sala extra-plina care, dupa 18 minute de prezentare, un timp foarte mare acordat unui show de debut, m-a aplaudat si fluierat admirativ. Am fost intrebat cu ce voi reveni in februarie si daca voi pastra influentele traditionale romanesti care au fost foarte apreciate. De asemenea, citind cronicile internationale after show, am fost fericit sa vad ca importante publicatii considera ca Dorin Negrau este un nume ce trebuie urmarit pe viitor”, a declarat, dupa prezentare, Dorin Negrau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Duality

Inspirata din dualitatea mitului vampirului Dracula, colectia "Duality" a designerul Dorin Negrau, nascut in Transilvania, propune un melange fascinant, in care jocul elementelor masculin-feminin, alb-negru, lumina-intuneric, puritate-sexualitate ne poarta intr-o lume contemporana, a eternei intrebari privind dualitatea semenilor nostri.Conceptul colectiei a reusit sa surprinda misterul dualitatii fiecaruia dintre noi, al sexualitatii noastre, al dorintelor noastre ascunse, al nevoii de reincarnare spirituala din seva locului de origini.

Suprapuneri de materiale neconventionale, dezintegrari de materiale, transparente, senzualitate sunt cateva dintre elementele vampiro-eclectice din colectia S/S 2015.

Tinutele manechinelor au fost completate de pantofi simpli, barbatesti, Bata si de accesoriile talentatei Aldona Pintea, cercei lungi, aproape pana la umar si coliere opulente, in culori vibrante si cu influente pop.

Principiile de bază ale mașinii CNC Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Pastrand lait-motivul colectiei, make-up-ul realizat de MAC Cosmetics, subtil, in culori neutre, a supralicitat simbolistica intregii colectii, sublimand mesajul si centrand atentia asupra buzelor manechinelor, pictate cu diferite linii de culoare rosie, cu trimitere la motivul vampirului si stilizand deopotriva, motive ale cusaturilor din arta populara.

Mergand pe ideea designerului, Charlie Price – Cutler a realizat coafuri simple, mai precis, cocuri lejere, folosind si cateva accesorii definitorii pentru simbolistica cromatica a costumului popular ardelenesc precum jocul alb-negru, transpus inedit in show prin banda neagra aplicata pe par si prin marama alba prinsa la spate, in maniera populara.

Si de aceasta data, colectia designerului si-a regasit sursa de inspiratie in costumul traditional romanesc, realizat cu maiestrie si dibacie, de bunica designerului, intr-un moment crucial al vietii ei, cand isi jelea fratele disparut pe frontul de lupta din Rusia.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Designerul Dorin Negrau isi sustine colectia valorificand si tehnica broderiei manuale, realizata de femeia de la tara din Romania.

Designerul roman isi adora originile transilvanene si aceasta isi gaseste ecou in spiritul liber si eclectic, prezent de fiecare data in colectiile sale, inspirate din traditionalul romanesc, mai cu seama din cel bihorean, ce se concentreaza exclusiv pe culorile antagonice alb-negru, simbolizand profunzimi de simtire, puritate, cumintenie, simplitate si un anume sentiment al tragicului ce tine de destin.

Printre cei care au fost prezenti la fashion show-ul Dorin Negrau de la New York: Carmen Ortega, Corina Barladeanu, actrita Anda Onesa, Andrew Werner, actorul Garett Paknis, reputatul decorator al lui Gwyneth Paltrow - Windsor Smith, 14 reprezentante ale The National Basketball Wives Association, cantareata Bianca Raquel, si Cynthia Bailey actrita serialului Real Housewives of Atlanta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri