2 August 2013 publicat în Moda 2 share-uri

Cultura Orientala si Central Orientala exercita asupra noastra o fascinatie fara margini. Fscinatie, dar si… teama. Este frumos totusi sa ne lasam purtate de curiozitate, sa ne lasam inspirate de portul Oriental atat de feminin si de divers, croit din materiale usoare, diafane care protejeaza de cladura.

India si Pakistan - Salwar Kameez

Foto: Shutterstock.com; Salwar Kameez

Salwar Kameez este o imbracaminte traditionala foarte populara, pe care o regasim Asia de Centru-Sud. Este purtata de catre femeile din India si de asemenea este port traditional atat pentru femei cat si pentru barbati, in Pakistan.

Salwar Kameez este o combinatie de 3 piese - Salwar, Kameez si Dupatta. Dupa cum rezoneaza aceasta denumire si in limba noastra salwar (salvari) – inseamna o pereche de pantaloni care sunt purtati pe sub kameez (camasa), care este partea superioara a acestui costum oriental. Lungimea partii superioare variaza. Dupatta este o esarfa care este purtata peste par. Unele femei o poarta ca pe un accesoriu foarte stilat, iar altele pentru a-si acoperi capul in prezenta batranilor sau cand patrund in locuri sacre.

Nu este cunoscuta originea exacta acestui port dar se pare ca are origini musulmane, pentru ca mai apoi sa fie introdusa si inIndia de catre invadatorii din Asia Centrala. Astazi, Salwar Kameez tradeaza o eleganta aparte si feminitate absoluta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri