22 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 44 share-uri

Simbolistica sarbatorii de Craciun este inradacinata in prezenta Luminii. Fie ca este vorba de lumina Mantuitorului sau cea a Soarelui, aceasta perioada a anului (in jurul Solstitiului de Iarna) este o perioada in care trebuie sa invatam "sa vedem" lumina.

In zilele sfarsitului de decembrie avem parte de cea mai scazuta cantitate de lumina, cel putin in emisfera nordica. Fiecare zi consecutiva ce urmeaza Solstitiului de Iarna ne aduce speranta deoarece este un pic mai lunga si luminoasa decat cea dinaintea ei. Chiar daca semnele reci ale iernii sunt inca puternice, promisiunea zilelor de a deveni mai lungi ne umple cu speranta ca totul va reveni la viata (lanurile vor inflori si caldura isi va face aparitia si ea).

In spiritul renasterii, sa intampinam Lumina Intelegerii, iluminarea interioara si sa intelegem impreuna diferitele simboluri ale sarbatorii de Craciun extrem de pregnante in aceasta perioada.

Bradul (ca simbol de Craciun)

Bradul de Craciun este copacul vesnic verde ce reuseste sa ramana complet “nevatamat” pe timpul iernii. Bradul reprezinta caracterul optimist si pozitiv pastrat de unele persoane chiar si in cele mai grele conditii. El simbolizeaza evolutia, victoria, dar si renasterea.

Nu putem sa mentionam bradul fara a ne aminti si conul de brad asociat, in unele culturi, cu glanda pineala a omului localizata in creierul uman intre cele doua emisfere. Glanda pineala este un subiect controversat in cercurile metafizice deoarece se crede despre ea ca este insasi camera sufletului sau “al treilea ochi”. Oricum ar fi, teoriile despre aceasta glanda sunt pline de mister. Totusi, nu este o coincidenta ca o glanda ce poseda functii extrasenzoriale este atat de similara in infatisare cu conul de brad ce simbolizeaza evolutia, potentialul si perceptia psihica.

Bradul reprezinta Copacul Cunoasterii datorita conului de brad despre care se spune ca poate prezice vremea (se deschide la aparitia razelor de soare si se inchide inainte de a ploua). Toate aceste “trasaturi” fac bradul un copac iesit din comun, special.

Aducerea crengutelor de brad acasa (mai tarziu a bradul intreg) se facea pentru a capata noroc, a insufleti atmosfera si a prevede viitorul. Iar in timpurile antice oamenii erau extrem de nerabdatori sa afle ce le este pregatit in lunile urmatoare (de sfarsit de iarna si inceput de primavara) – Vor fi recoltele bogate? Va fi iarna una aspra sau mai placuta?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri