22 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 37 share-uri

Cine nu ar fi curios sa stie dinainte ce persoana i-a fost harazita sa-i fie alaturi? Sau care ii este destinul in iubire? Iubirea a avut dintotdeauna haz si savoare... Iata cateva dintre cele mai cunoscute metode si obiceiuri de Craciun prin care iti poti afla perspectivele in casatorie si iti poti afla destinul in iubire.

Iluzia controlului este puternica si ne ghideaza pe fiecare dintre noi. Ne place sa detinem controlul asupra vietilor noastre, asupra vietilor celor din jur, asupra prezentului, iar uneori si asupra viitorul. Superstitiile sunt amuzante atat timp cat raman la stadiul de superstitii. Presupuneri. Posibilitati. Prejudecati. Consecinte cauza-efect. Incercari neutre de a arunca un ochi intr-o nebuloasa la care nu avem acces si pe care nu o putem controla. Un obiect nu ne poate asigura viitorul. O boaba de grau crescuta mai altfel nu ne aduce intotdeauna persoana iubita in fata usii. Nu uitati insa ca ne cream cu propriile maini viitorul si ca adevarul se afla in inimile noastre. Altcineva mai presus de noi ne hotaraste viitorul si iubirea. Noi doar ne cream viata. Ne alegem iubirea.

In jurul marilor sarbatori crestine au luat nastere o sumedie de superstitii si traditii. Unele sunt mostenite din batrani, unele imprumutate, unele reactualizate si reinnoite in memoria colectiva. Un lucru este sigur. Superstiile legate de aflarea viitorului in iubire au existat dintotdeauna si au farmecul si naivitatea lor aparte. Cine nu ar fi curios sa stie dinainte ce persoana i-a fost harazita sa-i fie alaturi? Sau care ii este destinul in iubire? Cum ar putea sa-l descifreze? Iubirea a avut dintotdeauna haz si savoare. Pentru ca o sarbatoare speciala ne bate la usa, iti prezentam cateva dintre cele mai cunoscute superstitii legate de iubire si sarbatoarea Craciunului, dar si metode prin care iti poti vedea ursitul. Percepe-le drept ceea ce sunt. Superstitii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Caria dentară – ce este și cum se tratează Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi...

Vascul, planta sacra a iubirii

Nu poti disocia vascul de Craciun. Vascul este un element vegetal de o semnificatie aparte in simbolistica Craciunului, iar istoria intrebuintarii sale este straveche, impresionanta. Vascul este considerat a fi o planta sacra, un simbol al norocului, al prosperitatii si al iubirii, fiind de aceea utilizat in multe din descantecele si ritualurile de dragoste. Exista de aceea o serie de modalitati stravechi de a-ti afla ursitul, metode ce au in centrul lor acest element. In anumite zone ale Europei, exista obiceiul ca femeile necasatorite sa “fure” din mladitele sfintite de vasc ce impodobesc anumite biserici crestine. In ajunul Craciunului, aceste crengute special de vasc sub asezate sub perna. Se spune ca femeia care va face acest lucru il va visa pe cel care ii este harazit.

Totodata, in anumite tari europene, aduce ghinion sa dai jos vascul folosit pe post de decoratiune de Craciun. El este pastrat pana la Craciunul urmator cand este inlocuit cu un altul. Se spune ca mladitele de vasc vechi, ramase de la Craciunul care a trecut, trebuie ingropat in pamant de o femeie nemaritata. In caz contrar, cei care s-au sarutat sub acel vasc vor deveni dusmani.

Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Împreună în arte și simțiri

Arderea vascului reprezinta si el un obicei ce era folosit in vremuri de demult de tinerele fete pentru a afla care le sunt perspectivele de casatorie. Ramurelele de vasc ramase de la Craciunul anterior erau aprinse, iar flacara pe care o scoteau era un indiciu pretios in descifrarea tipului de casatorie care ii erau harazite persoanei respective. Daca vascul ardea linisit, cu flacari regulate, insemna ca persoana respectiva va avea parte de fericire si liniste in relatia sa maritala. Daca flacara imprastia scantei inseamna ca sotul persoanei respective va avea un temperament dificil, irascibil, iar relatia celor doi va fi una “cu scantei”.

In vremurile de odinioara, gestul unui barbat de a saruta o femeie sub vasc echivala cu o propunere in casatorie. Mai mult, in anumite culturi, unui barbat ii era permis sa sarute o fata sub vasc doar daca rupea o bobita de pe mladita de vasc si i-o inmana fetei respective odata cu sarutul. Bobitele pe care le daruia fetei erau echivalente cu saruturile pe care le primea. Cand bobitele de vasc se terminau, incetau si saruturile. In cazul in care esti necasatorita si nu primesti niciun sarutat sub vasc este perceput drept semn ca nu te vei marita in anul respectiv.

Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Principiile de bază ale mașinii CNC Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Elementul animal in descifrarea destinului sentimental

Elementul animal intervine si in in metodele de a-ti afla ursitul. In anumite tari europene, se pastreaza obiceiul prevestirii viitorului amoros prin “lovirea porcului”. De Craciun, femeile tinere si nemaritate obisnuiesc sa loveasca usor, cu un bat, mai multi porci care se afla intr-o ograda. Daca primul care guita este un porc tanar inseamna ca sotul persoanei respective va fi tanar. Daca primul porc care guita este batran inseamna ca sotul persoanei respective va fi mai in varsta.

Mai mult, s-a pastrat in anumite regiune europene si obiceiul de a ciocani in usa unui cotet cu gaini, chiar la miezul noptii, in ajunul Craciunului. Femeile nemaritate trebuie sa ciocane de trei ori in usa cotetului de gaini. Daca un cocos va incepe sa cante, se spune ca femeia respectiva se va marita in anul care vine. Daca niciun cocos nu va canta, femeia respectiva va trebui sa mai astepte pana cand isi va intalni ursitul.

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare

Un alt obicei interesant prin care poti deslusi chipul celui iubit este urmatorul: la miezul noptii, afara, in noaptea dinspre Craciun, arunca in spatele tau un ghem de ata fara sa te uiti inapoi. Se crede ca felul in care ata s-a asezat pe pamant iti poate revela chipului celui care te va cere in casatorie.

Cititi continuarea pe pagina urmatoare >>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri