Toti simtim invidie. Este ca un gand spontan. Invidia este un sentiment absolut normal ce apare atunci cand, involuntar sau nu, ne raportam propria persoana la cei din jur si constatam ca ei au ceva ce noua ne lipseste.
Invidia poate fi bine ascunsa

Competitia directa intre femei reprezinta inca un subiect tabu pentru o mare parte din femeile societatii contemporane. Este inca dificil pentru multe dintre noi sa admitem ca vrem sa fim cele mai bune in profesia noastra, ca vrem sa avansam asumandu-ne uneori meritele altora si ca vrem sa-i depasim pe ceilalti. Multe dintre femeile de success din ziua de astazi isi tin ascunsa dorinta de a invinge. Femei ca Hillary Clinton si Martha Stewart sunt femei lider ce au depus un efort considerabil pentru a atinge aceste pozitii de varf. Clinton a abordat imaginea unei sotii pentru care caminul si linistea familiala reprezinta totul, in timp ce Stewart joaca rolul unei femei afective si iubitoare, dedicata casei sale. Dar cum poti sa castigi alegerile din senat sau sa construiesti o companie cu profituri de milioane de dolari fara sa-ti doresti sa-ti invingi competitorii? Mai mult ca sigur nu te rezumi la statutul de gospodina, iar sentimentalismele nu-si au locul in afaceri. Aceste femei puternice sunt in pozitii de top, dar abordeaza o atitudine prin care vor sa arate ca le este indiferent daca si castiga sau nu. Realitatea contrazice insa. Femeilor isi doresc sa castige, doar ca intampina mari greutati in a recunoaste acest lucru. Unele femei sunt invingatoare din pura intamplare sau prin efortul altcuiva. Insa pentru acele femei care concep lumea ca pe un camp crancen de bataie, succesul inseamna sacrificiu, munca asidua, vointa de fier si o autodeterminare iesita din comun. Cum sa nu invidiem atunci femeile care reusesc in viata atat de usor cand unele se straduiesc atat de mult?

Cum sa-ti controlezi invidia

De multe ori tanjesti la ceea ce are celalalt si tu nu si din aceasta cauza ii poti atribui succesului personal sau profesional al celuilalt ceva eronat. De aceea, este bine ca atunci cand simti ca invidia pune stapanire pe tine sa actionezi in consecinta. Invata sa-ti temperezi sentimentele negative de invidie. Poarta o discutie cu tine insati si incearca sa-ti dai seama de ce te porti astfel, care sunt adevaratele cauze ale comportamentului tau. Vezi ce este in neregula cu tine, poate colega respectiva chiar are abilitati pe care tie iti lipesc. Se poate intampla ca perioada prin care treci sa fie una mai putin favorabila tie si asta te face sa te simti mai invidioasa pe ceea ce au prietenii tai. Faptul ca te simti rau pentru ce nu ai acum nu inseamna ca acesta situatie o sa dureze la nesfarsit. Elibereaza-ti sentimentele si poarta o lunga discutie cu tine insati. Vezi ce anume te nemultumeste, ce nu-ti convine, ce poti schimba si ce nu, ce poti face concret in aceasta privinta. Stabileste-ti teluri realizabile si concepe planul de bataie. Realizeaza ce anume te-ar motiva pe tine sa ai success si ce trebuie sa faci ca sa atingi acest scop. Si data viitoare cand te simti invidioasa pe un prieten, gandeste-te la ultimul lucru pe care l-a facut sau l-a spus. Poate chiar s-a purtat dragut cu tine si nu merita sa-i porti pica.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri