Toti simtim invidie. Este ca un gand spontan. Invidia este un sentiment absolut normal ce apare atunci cand, involuntar sau nu, ne raportam propria persoana la cei din jur si constatam ca ei au ceva ce noua ne lipseste.
Statisticele publicate in acest studiu arata ca 90% dintre femei provenind din clase sociale diferite spun ca gelozia si invidia orientate spre alte femei aduc culoare vietii, 80% dintre femei spun ca au intalnit gelozia la alte femei inca din scoala generala, 90% dintre femei au declarat ca gelozia la locul de munca apara mai degraba intre femei femei decat intre femei- barbati. Mai mult de 65% dintre cele intervievate au declarat ca sunt geloase pe surorile si pe cele mai bune prietene ale lor, mai mult de 70% erau familiare cu ideea furtului barbatului, a iubitului, a prietenului sau a jobului unei alte femei, alte femei au declarat ca au fost victime ale invidiei, 25% au recunoscut ca au furat barbatul, prietenul sau jobul unei altei femei.

Pe cine si ce anume invidiem

Femeile invidiaza o alta femeie pentru ca reuseste sa devina ceea ce ne dorim noi. Vom invidia o prietena care se imbraca de la branduri renumite, dar nu ne vom dori sa avem banii ei, ci stilul ei, felul in care reuseste sa se puna in valoare. Vom invidia o femeie ce merge in fiecare vacanta in locuri exotice,dar periculoase, desi nu stiu daca ne-am dori cu adevarat sa facem asta. O vom invidia pentru pofta de viata, pentru exuberanta, pentru excentrismul si pentru curajul ei nebun. Pentru ca noi nu avem toate acestea. Invidia nu este exclusiv a femeilor, ci o intalnim si la barbati si chiar la copii. Se pare insa ca materialul genetic cu care ne-a inzestrat natura ne face sa resimtim acest sentiment mai acut decat barbatii. La barbati, problema este mai simpla. Ei sunt invidiosi atunci cand este vorba de femei, de putere sau de probleme legate de demonstrarea barbatiei.

Femeile, in schimb, au tendinta de a invidia tot ce misca sub soare. Invidiaza tot ce este nou si vechi, invidiaza tot ce tine de material. Invidiaza orice flesculet, pornind de la nu stiu ce sirag de margele la splendida rochie de seara care a starnit furori. Trec si de material. Ajung la aspectul exterior. Ravnesc la bronzul jamaican pe care il are nu stiu ce prietena sau la formele cu care a inzestrat-o natura pe cealalta. Ajung si la spiritual. Ravnesc la dragostea ca-n filme sau la barbatul altcuiva. Trec ulterior si la intelectual: isi doresc sa aiba inteligenta sau capacitatea de a rationa, abilitatea de a lucra cu cifrele a unei alte femei. Femeile nu se multumesc cu putin. Nu se multumesc cu ce au. Ele vor totul. Din cer pana-n iad si din iad pana-n cer. Incepand cu trupul si terminand cu sufletul. De aceea, este inevitabil ca sentimentul de invidie sa nu ne rascoleasca la un moment dat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri