25 Octombrie 2011 publicat în Lifestyle 4 share-uri

Inteligenta spirituala facilieaza performanta, creativitatea, schimbarea, capacitatea de adaptarea, starea de pace si de liniste, intelepciunea, bucuria, entuziasmul. Conectarea la SQ este cea mai autentica si sincera calatorie inspre autodescoperirea sinelui, a celorlalti si a lumii in care traim.

“Eu nu sunt un corp care are suflet, sunt un suflet care are o parte vizibila numita corp.” – Paulo Coelho

Daca ai curajul de a porni intr-o lunga si continua calatorie de autodescoperire, fara a-i lasa pe altii sa te intoarca din cale.... Daca iubirea te ridica intr-un vartej de fericire... Daca poti sa iti lasi inima sa simta autentic si sa gandeasca integru... Daca poti sa vibrezi de bucurie si sa tremuri de fericire... Daca vibrezi de suferinta in interior si totusi chipul tau tradeaza liniste... Daca poti sa arzi de bucurie sau durere… si sa-ti asumi 100% responsabilitate pentru ceea ce simti. Daca ramai fidel celorlalti, insa nu uiti sa ramai fidel fata de tine. Daca esti pregatit sa lasi mastile sa cada si sa-ti imbratisezi cu dragoste adevarul despre cine esti, cu acceptare posibilitatea despre cine vei fi… Daca lasi entuziasmul sa-ti fluture incantarea in zambet... Daca iti deschizi inima oricand si pentru oricine... Daca inchizi inima cand este ranita si o deschizi din nou pentru oricine, oricand uitand ca a fost strapunsa... Daca in viata vezi atingere. in atingere vezi divinitate, in divinitate vezi un scop maret... Daca incerci sa atingi cerul si sa uiti de limite...

Daca simti ca ceea ce faci este conectat la ceea ce face cineva mai mare decat tine... Daca ceri respect lumii si primesti intors respectul lumii... Daca constientizezi prin ceea ce faci prezenta unei energii divine sau superioare... Daca dincolo de orice masca pe care o lasi sa cada ramai transparent si pur... Daca locuiesti in tine insati si nu in altii... Daca reusesti sa te conectezi la existenta fara sa devii sclavul ei, sclavul celorlalti... Daca reusesti sa lasi pe altii sa te invete, fara sa devii sclav… Daca reusesti sa ii inveti pe altii, fara sa devii stapan… Daca stii ca AI, DETII si cu toate acestea intelegi ca nimic nu iti apartine, nu duci nimic cu tine pentru o eternitate... Daca stii ce inseamna pacea. Pacea.... Daca esti capabil sa simti mila, compasiune si iubire si sa nu le confunzi intre ele... Daca lupti cu insetare si fara renuntare in numele unui vis de iubire sau de viata... Daca poti sa induri suferinta si umerii ti s-au facut grei si mici sub povara ei. Daca inima ta naste visuri la care nu renunta niciodata...

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți
Daca poti sa versi lacrimi si sa te eliberezi de suferinta... Daca poti sa spui “Da, durere. Nu poti sa ma dobori. Sunt aici ca te infrunt si sa invat ceva din tine, sa te inving si sa ma inving pe mine odata cu tine”… Daca simti puterea cum creste peste durere... Daca esti flexibil, fara sa te indoi pana la pamant... Daca te adaptezi activ si spontan aratand lumii si lucrurile prin care te diferentiezi de ea... Daca o singura viziune te poate inspira, daca o idee sau un crez te poate bantui o viata intreaga… Daca poti sa spui “pot, dar nu, nu vreau sa fac rau pentru ca acest rau este inutil.”… Daca vezi lucruri profunde in lucruri care altora le scapa. Daca ai raspunsuri evidente si totusi te poti intreba: “de ce”, “si daca”?... Daca poti sa lupti impotriva a ceea ce este conventional... Daca stii si totusi vrei sa stii mai mult. Iar ceea ce stii sa vrei sa folosesti cum trebuie, cand trebuie, in locul catre trebuie, cu intentia care trebuie… Sa nu actionezi cateodata asa cum ar trebui… Daca pierzi in viata si stii ca nu te-ai pierdut de tot… Daca accepti, te strangi si te aduni si mergi mai departe... pentru ca altceva mai bun nu o sa poti face niciodata.

… inseamna ca spiritul tau e viu. INTELIGENT. Frumos. Activ. Inseamna ca sufletul tau simte. Gandeste. Are un trup si un invelis.

FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Ce este SQ (Inteligenta Spirituala)?

Daca inteligenta emotionala este asociata cu partea dreapta a creierului, inteligenta intelectuala este asociata cu partea stanga a creierului, neurologic vorbind, SQ-ul corespunde cu activarea intregului creier. Inteligenta spirituala (SQ = Spiritual Quotient) este o calitate innascuta a unei persoane, o dimensiune care integreaza atat inteligenta intelectuala, cat si inteligenta emotionala. Inteligenta spirituala este o inteligenta exclusiv umana. Au animalele sau computerele sau robotii acest tip de inteligenta? NU. Inteligenta spirituala este o trasatura specifica doar fiintei umane.

De ce este important sa iti dezvolti inteligenta spirituala? Constientizand si dezvoltand inteligenta spirituala vei reusi sa iti transformi sentimentele negative in sentimentele pozitive, sa dai un sens vietii tale (sau mai mult sens!), sa sporesti gradul de implinire personala, sa atingi implinirea personala, profesionala si interioara. Intr-un grad mai mare sau mai mic, inteligenta spirituala exista in fiecare din noi.

Inteligenta spirituala trebuie trezita si adusa la viata. Va intrebati iarasi de ce? Conectarea la inteligenta noastra spirituala este cea mai autentica si sincera calatorie inspre autodescoperirea sinelui, a celorlalti si a lumii in care traim. Inteligenta spirituala facilieaza performanta, creativitatea, schimbarea, capacitatea de adaptarea, starea de pace si de liniste, intelepciunea, bucuria, entuziasmul, purificarea si reinvierea sinelui dupa durere. Ea te ajuta sa traiesc in armonie cu valorile tale cele mai inalte si sa te indrepti catre scopurile tale in viata.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Diferenta dintre Inteligenta Spirituala si Spiritualitate

Exista o diferenta intre spiritualitate si inteligenta spirituala. Spiritualitatea inseamna sa stii cine esti, iar Inteligenta spirituala inseamna sa “realizezi” cine esti si sa-ti traiesti viata in aceasta constientizare. Intotdeauna ai fost cine esti si, pe drept cuvant, nu ai putea niciodata sa fii altceva decat ceea ce esti. Acest lucru necesita insa “realizare”, spre exemplu realizarea acelui moment in care “vezi”, atingi” si apoi “esti”, se arata intr-un articol publicat in timesofindia.indiatimes.com.

A fi inteligent spiritual inseamna a gandi, a actiona si a interactiona dintr-o constientizare a sinelui ca spirit, iar nu ca forma, suflet sau corp. Cei mai multi dintre noi suntem invatati sa credem ca suntem formele noastre fizice. Ne identificam cu trupul nostru sau cu etichetele pe care le dam trupurilor noastre precum nationalitate, rasa, gen si profesie. Acest simt fals al sinelui este ceea ce creeaza teama, manie si tristete in viata. Aceste emotii sunt intotdeauna rezultatul egoului. Egoul blocheaza accesul la adevarata noastra natura spirituala care este pasnica, iubitoare si plina de veselie”, spune Anuradha Varma, autoarea aceluiasi articol.

Inteligenta spirituala inseamna sa poti sa iti educi constiinta, sa tii cont de ea si sa asculti de ea. Totodata, inteligenta spirituala inseamna sa adresezi intrebari propriei persoane si sa fii pregatit pentru a-ti trai raspunsurile. Intr-un articol aparut in publicatia sourcesofinsight.com, Stephen Covey sugereaza anumite modalitati de a ne dezvolta inteligenta spirituala. Citirea unei carti si meditatia, afundarea in muzica si literatura de calitate, gasirea unei modalitati de a comunica cu natura, mentinerea fidelitatii fata de valorile tale cele mai inalte, a incerca sa contribui la o cauza anume, toate acestea sunt metode ideale pentru a spori inteligenta spirituala, este de parere Covey.
Cititi continuarea pe pagina urmatoare >>>
Foto fr si main: De la Lia Koltyrina /Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri