Daca as avea de ales as alege inteligenta. De ce? Inteligenta poate inlocui frumusetea, dar invers nu se poate.
Daca as avea de ales as alege inteligenta. De ce? Inteligenta poate inlocui frumusetea, dar invers nu se poate.

Atributele frumusetii

O femeie cu adevarat frumoasa este increzatoare, se detaseaza din multime impunandu-si propriul stil si este preocupata de infrumusetarea sufletului.

1. Increderea

Frumusetea este o relatie. Frumusetea nu este ceva intrinsec, ci ea trebuie sa primeasca acreditarea unui observator. Stim asta, dar gresim crezand ca observatorul trebuie sa fie cineva exterior noua. Nimic mai gresit! Daca esti sigura pe tine, daca zambesti privindu-te in oglinda, ii vei indemna si pe ceilalti sa te descopere.

2. Stilul propriu

O femeie atragatoare este aceea care a reusit sa isi despoere propriul stil. Ea nu cauta sa imite, ea nu cauta sa fie obedienta, ea alege.

Discutam mai demult cu o cunostinta care se ocupa de comunicare la o firma producatoare de pantofi si imi spunea cu regret ca de cele mai multe ori alegerea tinutelor este ghidata de ceea ce poarta anumite vedete sau ceea ce vad oamenii in grupul lor social. Am sesizat si eu ca articole cele mai citite din revistele pentru femei sunt cele legate de trenduri. Vrem sa fim in pas cu moda cu orice pret.

Acum un an strazile erau pline de hainute in dungi. Din cand in cand mai apareau cate o bulina si un imprimeu floral. Acum animal printurile fac furori, asa ca orice doamna sau domnisoara care isi doreste sa fie cocheta le alege.

Poate ca tot raul vine de la socialismul in care ne-am scaldat decenii de-a randul. Acum avem optiuni, dar nu le valorificam. Nu este numai vina noastra, a consumatorilor desi decizia finala de cumparare ne apartine. Acest fenomen nu este unul specific modei, ci poate fi intalnit si in alte domenii. Colega mea, Oana de la Condo semnala foarte bine intr-un articol ca romanul prefera decoratiuni scumpe, iar cele hand made - realizate chiar de el, poate - sunt respinse automat. "De cele mai multe ori in ochii critici ai mentalitatii romanesti astfel de lucruri nu sunt de valoare. Valoarea este data de bani, de costul enorm. Uneori, chiar daca este vorba de acelasi produs, un exemplar este mai bun daca a costat mai mult. Ironic, nu?

Este complet eronata aceasta mentalitate. Un produs de serie este mult inferior unuia hand made chiar daca hand-ul ne apartine."
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri