Se apropie Sarbatoarea Iubirii, vin Dragobetele... Bine, bine, ne gandim... Inca o zi dedicata iubirii?
Conform unui alt obicei, flacaii si fetele se strangeau intr-o casa pentru a petrece si a-si “face de Dragobete”. Pastrarea acestui obicei era strans legata de convingerea ca, pastrand aceasta datina, vor iubi si vor fi iubiti pana cand va incepe urmatorul Dragobete. Sarbatoarea nu se celebra neaparat in satul de care baietii apartineau, ci adesea acestia strabateau dealuri chiuind si cantand. Pana cand ajungeau in satul vecin... unde continuau jocul veseliei.

De Dragobete, un obicei asteptat cu nerabdare de indragostiti era cel al “zburatoritului”. Atunci cand se apropia vremea pranzului, fetele coborau in fuga spre sat. Baietii le urmareau, incercand sa le prinda. Fiecare baiat se tinea dupa fata care ii era draga. Daca si fetei ii placea baiatul respectiv, se lasa prinsa. Ulterior, avea loc scena sarutului. Aceasta sarutare era interpretata drept oficializarea unei logodne ludice intre cei doi. Daca, in schimb, fata sau flacaul respectiv nu intalneau in ziua de Dragobete nicio persoana de sex opus, se credea ca acelei persoane nu-i va merge bine tot anul. Va suferi in dragoste sau nu va avea parte de iubire pana la viiitorul Dragobete.

Se mai crede ca, in aceasta zi, femeile trebuie sa atinga barbati straini. Credinta populara spune ca apropierea, concretizata prin atingere, are foarte mare importanta in aceasta zi. Ascultand de sfaturile din batrani, in acesta zi trebuie neaparat sa nu stai acasa la tine, sa te duci in padure, in sanul naturii, sa simti chemarea primaverii si sa petreci in voie buna. Trebuie sa te intalnesti cu iubitul si neaparat sa culegi flori. Se spune ca in aceasta zi nu trebuie sa faci treaba pentru a nu avea probleme in casnicie. Totusi, a face curatenie in casa in aceasta zi este considerat drept un semn de prosperitate si armonie..
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri