In ultima perioada vorbim tot mai des despre hrana sanatoasa. Discutia asta aproape ca a devenit imperativa mai ales daca avem familii, copii si ne gandim la viitorul lor. Ne revolta etichetele produselor alimentare vandute in toate supermarketurile fiindca ne este aproape imposibil sa gasim ceva care sa nu contina substante daunatoare organismului. Din fericire exista alternativa unei alimentatii bio, iar termenul este departe de a fi o moda importata din Occident.

Ca sa aflam mai multe lucruri despre alimentatia bio si despre modul cum poate aceasta sa ne revolutioneze viata, a noastra si a celor dragi, am intervievat-o pe Ileana Muntean, manager asociat al unui mic magazin de astfel de produse – Pukka Food, aflat in centrul Capitalei.

Garbo.ro: Ileana, as vrea sa ne spui in primul rand ce inseamna “BIO”? Termenul este foarte folosit in ultima perioada, dar probabil, foarte multi oameni nu stiu in mod corect, la ce se refera acesta.

Ileana Muntean: Confuzia e foarte mare, vad asta si la mine in familie (familia mea extinsa) unde desi imi bat gura toata ziua despre ce inseamna bio, tot nu ramine clar de pe o zi pe alta. “Daca e natural atunci e bio ca e din natura”, cam asta ar fi replica standard. Din pacate, un stiulete de porumb cultivat conventional, desi e din natura, nu e bio deloc pentru ca provine din boabe modificate genetic, a fost stropit cu pesticide si dezvoltat cu ingrasaminte chimice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Bio inseamna seminte nemodificate genetic, inseamna culturi fara pesticide contra daunatorilor, fara ingrasaminte chimice, mai inseamna respectarea sezonalitatii si a ritmurilor naturale si prelucrarea alimentelor fara aditivi, conservanti, coloranti, arome artificiale. In ceea ce priveste animalele, inseamna hrana bio pentru acestea, conditii de viata similare cu cele naturale – aer, apa, iarba, soare, inseamna crestere fara hormoni si fara tratamente cu antibiotice.

Garbo.ro: A fi “bio” e o moda sau un stil de viata sanatos care nu are nicio legatura cu tendintele actuale de life-style promovate in Occident?

Ileana: Pentru unii e o moda, pentru unii e un nivel de constiinta. In Romania nu e nici una, nici alta, e doar un inceput firav de sensibilizare la acest subiect.

Garbo.ro: Cum ti-a venit ideea de a initia o asemenea afacere in Romania, o tara unde totusi, multi oameni isi cultiva inca alimente in propriile gradini? Sau poate “bio” isi mentine relevanta doar in orasele mari?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri