Dorinta sexuala a barbatilor este influentata de cultura si nu de evolutie, sustine Hugo Schwyzer, specialist in istorie si studii de gen. Schwyzer este cu desavarsire revoltat de ceea ce considera a fi o anomalie culturala, adapostita de argumentul facil al evolutiei biologice. Avem foarte multe motive intemeiate sa ii dam dreptate sociologului.

Si chiar daca ar fi <<natural>>, nu e nimic inocent si lipsit de agresivitate si nici macar sanatos in legatura cu incercarea barbatilor mai batrani de a lega relatii cu femei tinere. Costurile sunt foarte mari in legatura cu toti cei implicati. In timp ce cateva fete s-ar putea sa se simta atrase de barbati mai mari (de multe ori fiindca se auto-proiecteaza ca fiind <<mult mai mature decat celelalte fete de varsta lor>>), cele mai multe sunt dezgustate si deranjate de parada nesfarsita de barbati cu 20, 30 sau chiar 40 de ani mai batrani, care le hartuiesc si care le privesc insistent. Aceste tinere nu sunt deloc flatate. Si chiar daca pe moment s-ar putea simti flatate, asta nu inseamna ca atentia pe care o primesc din partea tipilor batrani nu le-ar face rau”, este de parere Hugo.

Din punct de vedere psihologic, fetele implicate in astfel de relatii sufera abuzuri

Ca sa isi duca mai departe argumentarea, sociologul citeaza si un studiu psihologic: “Lynn Phillips, profesoara de psihologie la Universitatea din New York a facut o cercetare cu privire la relatiile dintre fete foarte tinere, de cele mai multe ori cu varste sub cea legala, cu barbati in mod semnificativ mai in varsta decat ele. Multe dintre fetele intervievate au descris aceste relatii ca fiind <<mutuale, implinite si provocatoare>>. Ele au opus rezistenta sugestiei ca poate sunt exploatate, spunand, in cele mai multe cazuri ca ele au fost cele care au initiat sau ca au acceptat sexul cu un barbat mai batran.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti

Phillips a intervievat apoi un numar similar de femei mai in varsta. Toate aveau peste 30 de ani si fiecare dintre ele se aflase intr-o relatie cu un barbat mai batran, la varsta adolescentei. Avand avantajul experientei de viata, aceste femei au constientizat ca au fost folosite, ranite si exploatate. Au admis ca pretentiile lor de <<maturitate si aventura sexuala de la acea varsta erau de fapt o prefacatorie”.

“Cu alte cuvinte, ceea ce a descoperit Phillips este ca, in timp ce exista anumite adolescente care <<si-o fac cu mana lor>>, ele nu isi doresc de fapt o asemenea relatie. Adolescentele simuleaza ca sunt sofisticate din punct de vedere sexual. Barbatii trebuie sa vada prin acest comportament”, atrage atentia Hugo Schwyzer.

In articolul sau, sociologul se adreseaza apoi in mod direct barbatilor:

Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri