Dorinta sexuala a barbatilor este influentata de cultura si nu de evolutie, sustine Hugo Schwyzer, specialist in istorie si studii de gen. Schwyzer este cu desavarsire revoltat de ceea ce considera a fi o anomalie culturala, adapostita de argumentul facil al evolutiei biologice. Avem foarte multe motive intemeiate sa ii dam dreptate sociologului.

In plan local, mass-media romaneasca vorbeste cu la fel de multa detasare despre relatiile dintre barbati in varsta si fete foarte tinere, aceste relatii fiind prezentate chiar ca model. Cel mai cunoscut caz este cel al relatiei acum finalizate dintre Irinel Columbeanu si Monica Columbeanu. Va amintiti Reality Show-ul care prezenta in mod foarte realist acest cliseu.

Argumentele biologice sunt iluzii

Specialistul in studii de gen nu se lasa deloc induplecat de teorii stiintifice care invoca “evolutia”. “As vrea sa fiu scutit de argumentele care vin din zona biologiei si psihologiei evolutionare. Acestea ii dezvinovatesc pe pradatorii in varsta care se holbeaza la <<carnea tanara si ferma>>, fiindca acea carne apartine unei femei aflate la inceputul vietii fertile. Perioada indelungata pe care o petrec barbatii evitand momentul de a deveni tati sugereaza ca acest imperativ evolutionar al <<imprastierii samantei>> a devenit iluzoriu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Nu cred ca se gandeste cineva ca in mintea lui Jason Statham, primul lucru erau copiii atunci cand a inceput relatia cu un model Victoria's Secret de 23 de ani, sau ca Sean Penn (50) a fost motivat de dorinta de a incepe o familie alaturi de Scarlett Johanson, care avea aproape jumatate din varsta sa. Este de fapt vorba despre un cliseu cultural acesta - sa ai o relatie cu o femeie mult mai tanara. Acest cliseu descrie dificultatea de a accepta realitatea ca acelei femei ii lipseste experienta si intelepciunea pentru a evita o astfel de legatura”.

Hugo Schwyzer este foarte critic la adresa preconceptiei ca studiile stiintifice ar trebui sa fie considerate argumentul suprem ca sexualitatea masculina depinde de factori evolutivi. El citeaza doua studii recente care demonteaza in mod foarte clar aceasta presupozitie care pana acum le dadea motive intemeiate barbatilor batrani pentru a-si scuza niste deviante admise, de fapt, in mod cultural.

Cu alte cuvinte, barbatii care cauta o astfel de justificare pentru a urmari relatii cu fete mai tinere, ar trebui sa renunte. ”Ei credeau cu disperare ca ceea ce este de fapt o alegere, ar fi de fapt o realitate biologica de neevitat”, spune Schwyzer. Martha McGaughey si Cordelia Fine sunt doua cercetatoare care au demontat prin studiile lor, credinta ca deciziile sexuale ale barbatilor ar fi conduse in mare parte de catre reactiile chimice din corp.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri