Ciocolata a avut o importanta deosebita in viata aztecilor. Potrivit lui Arthur W. Knapp, aztecii credeau ca ciocolata era consumata de zei in Paradis si ca samanta de cacao a fost adusa pe Pamant de catre Zeul Aerului ca o binecuvantare pentru oameni.

Comunicat de presa Books Express

V-ati intrebat vreodata cum a luat nastere cea mai dulce placere a noastra?

Pentru curiosii pofticiosi am pregatit o scurta istorie a ciocolatei: unde a aparut si cum de a ajuns asa populara.

Desi arborii de cacao au crescut in salbaticia Americii Centrale inca din vremurile preistorice, abia in jurul anului 600 d.Hr. indienii Maya au creat plantatii de cacao in regiunea Yucatan a Mexicului. Mayasii, iar mai tarziu aztecii, au procesat boabele de cacao din copaci intr-o bautura numita "xocoatl" sau "chocoatl".

Acest cuvant, in limbajul mexican-indian, inseamna "apa spumoasa". "Choco" are sensul de "spuma", iar "atl" inseamna apa. Aceasta ciocolata era consumata numai in forma lichida.

"Aztecii credeau ca ciocolata era consumata de zei in Paradis, iar samanta de cacao a fost adusa pe Pamant de catre Zeul Aerului ca o binecuvantare pentru oameni"

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Ciocolata a avut o importanta deosebita in viata aztecilor. Potrivit lui Arthur W. Knapp, autorul cartii The Cocoa And Chocolate Industry, aztecii credeau ca ciocolata era consumata de zei in Paradis si ca samanta de cacao a fost adusa pe Pamant de catre Zeul Aerului ca o binecuvantare pentru oameni.

Despre ultimul imparat aztec, Montezuma, se spune ca obisnuia sa bea chocoatl, care era preparata din cacao, vanilie si mirodenii avand consistenta mierii. Acestea au fost scrise de catre Hernando Cortez, cuceritorul Americii de Sud, care in 1528 a adus boabele de cacao in Spania la Curtea Regelui Carlos V.

in secolul 16 reteta ciocolatei era secreta in Spania. Numai calugarii din manastiri aveau permisiunea de a procesa boabele de cacao, deoarece spaniolii nu vroiau sa dezvaluie secretul utilizarii boabelor de cacao celorlalte tari europene. intr-un final, dupa aproape 100 de ani, cand puterea Spaniei a fost diminuata, secretul a fost aflat. in 1606, un calator italian in Spania a descoperit ciocolata si a adus-o natiunilor europene.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Leagăn pentru toată copilăria 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

"Numai bogatii si nobilii isi puteau permite sa bea chocolatl ca si cum beau bani la propriu."

Ciocolata a fost popularizata chiar mai mult cu ocazia casatoriei dintre Printesa Maria Tereza a Spaniei si Regele Louis XIV in 1616. Maria Teresa i-a oferit ciocolata regelui drept cadou de nunta, care a dus la raspandirea ciocolatei in Franta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri