Ani la rand mi s-a intamplat sa reactionez ciudat de fiecare data cand vedeam cuvantul reduceri urmat de procentul aferent. Mi se intuneca mintea, ieseam din magazine cu pungi doldora de haine si cu portofelul vizibil micsorat.
Ani la rand mi s-a intamplat sa reactionez ciudat de fiecare data cand vedeam cuvantul reduceri urmat de procentul aferent. Mi se intuneca mintea, ieseam din magazine cu pungi doldora de haine si cu portofelul vizibil micsorat.
50% dintre hainele cumparate la reduceri nu au iesit niciodata din sifonier, 35% dintre haine au facut o vizita pe afara, iar celelalte sunt purtate ocazional, o data la cativa ani. Reducerile constituie o capcana extrem de reusita, mai ales ca shopping-ul devine brusc o investitie. Este vorba despre chilipiruri, asa ca nu ne mai uitam la bani, dar incet incet, cu fiecare magazin vizitat, suma cheltuita devine din ce in mai mare si adeseori ni se intampla ca in realitate sa nu ne alegem cu nimic. Iata ce e de facut!
1. Stabileste-ti clar bugetul alocat, lasa cardurile acasa si ia la tine suma fixa de bani pe care doresti sa o cheltuiesti. Poti face in prealabil o lista pe care sa stabilesti de ce anume ai nevoie si poate chiar de ce anume NU ai nevoie.
2. Nu este momentul sa te grabesti! Inainte de a cumpara o haina gandeste-te daca ai la ce sa o asortezi. Daca nu, atunci pune-o inapoi pe umeras sau incearca sa iti cumperi o tinuta completa. Fiecare dintre noi are sau a avut cel putin o haina pe care nu a purtat-o niciodata, pentru ca nu se potriveste cu restul garderobei.
3. Nu te gandi ca poate vei slabi in curand si iti poti lua masura S desi in mod normal porti M sau L. Cumpara intotdeauna haine pe masura ta. Nu se pune numai problema daca vei slabi sau nu, ci si daca acea haina te va avantaja.
4. Probeaza! Cozile sunt interminabile la cabina de proba si te-ar tenta sa sari peste aceasta etapa. Masurile nu se potrivesc intotdeauna si ai nevoie sa stii cum te simti in acele haine si daca iti flateaza sau nu trupul.
5. Daca esti cheltuitoare, atunci nu merge la shopping singura. Ia o prietena mai rationala, care sa te traga de maneca de fiecare data cand ai tendinta de a cumpara ceva ce nu ti-ar folosi.
6. Atentie la produsele foarte scumpe! O rochie de firma care costa 6000 de lei si acum costa... 1500 de lei este intr-adevar o oportunitate, dar chiar vrei sa dai 1500 de lei pe o rochie?
7. Daca nu iti place din prima, nu iti place. Nu incerca sa te autosugestionezi ca te-ar prinde totusi galbenul acela stralucitor daca tu nu porti decat culori pastel. Si tine minte ca la reduceri raman de obicei hainele care nu au fost cumparate pe parcursul sezonului.

Spor la shopping inteligent!

Un articol de Elena Stefan
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri