Cand esti fericita, nu te opresti sa te gandesti cat de bine te simti, nu evaluezi fiecare gand in parte, fiecare emotie, pentru ca atunci traiesti.
Cand esti fericita, nu te opresti sa te gandesti cat de bine te simti, nu evaluezi fiecare gand in parte, fiecare emotie, pentru ca atunci traiesti. Cand esti trista, te gandesti la fiecare emotie pe care o resimti, faci conexiuni cu momente si situatii din trecut, te gandesti cat de nefericita esti. Cheia nu este sa te gandesti sa iti controlezi emotiile. Incearca atunci cand esti foarte fericita sa analizezi situatia, sa diseci tot ce simti. Rezultatul: nu vei mai fi la fel de vesela. Din acest motiv, atunci cand vrei sa iti controlezi emotiile, nu trebuie sa te concentrezi asupra lor, ci asupra gandurilor care le-au generat. Emotiile nu apar din neant, nu sunt rezultatul unor situatii, unor circumstante, ci depind in mare masura de gandurile noastre, de sentimentele, de reprezentarile noastre asupra anumitor fapte. Trebuie sa invatam sa eliminam gandurile negative si procesul nu este atat de dificil pe cat poate parea.
Sa luam un exemplu: sa spunem ca ti-ai schimbat locul de munca si te-ai hotarat sa lucrezi in vanzari. Iei parte la una dintre primele tale negocieri si esti aproape sigura ca nu vei reusi. Iti amintesti de o situatie asemanatoare, de emotiile resimtite atunci. Te gandesti ca nu te descurci, ca nu esti potrivita/ pregatita. Alimentandu-te cu astfel de ganduri categoric vei influenta si rezultatul negocierii. Vei fi posomorata, timida, nu iti vei gasi cuvintele, iti va fi dificil sa stabilesti contactul vizual. Cum poate cineva sa accepte o oferta in care nici tu nu crezi, cum poate sa aiba incredere in tine daca tu nu esti sigura pe tine? Controlul emotiilor nu se aplica numai in cazul negocierilor. Exista o sumedenie de situatii din viata de zi cu zi cand trebuie sa invatam sa ne stapanim emotiile. De exemplu, daca nu iti poti stapani mania atunci poti spune lucruri pe care nu le-ai spune in mod normal. Mai rau, ai putea spune lucruri in care nu crezi in realitate. Numai ca rationalul nu isi mai poate face simtita prezenta. Sau poate ploua foarte puternic, poate tuna si fulgera, iar micutul tau este foarte speriat. Nici tu nu esti cea mai curajoasa persoana, dar trebuie sa il calmezi pe cel mic. Daca nu iti poti ascunde teama, atunci il vei speria si mai mult pe el.
Nu ne putem controla cu usurinta gandurile, motiv pentru care este nevoie sa exersam in permanenta. Ce sens are sa ne facem viata mai dificila presarand-o si in final, sufocand-o cu ganduri negative? Invata zi de zi sa te inconjori de oameni ce transmit energie pozitiva si de ganduri frumoase. Incearca sa iti concentrezi atentia asupra partii pline a paharului, sa nu te lasi daramata foarte usor de orice nimic. Totul trece. ..Gandurile iti influenteaza perceptia asupra situatiilor, iar perceptia da seama de realitatea ta. Nu traiesti intr-o lume obiectiva, ci intr-o lume prelucrata prin lentilele propriilor ganduri. Din acest motiv, avem pana si darul de a influenta trecutul. Da, exista cateva coordonate ale situatiilro trecute, dar nu ele conteaza, conteaza cum privesti tu tot ce s-a intamplat. Si tot asa poti influenta si viitorul. Concentrandu-te pe ganduri pozitive, vei atrage evenimente fericite.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri