Iata cateva informatii extrem de interesante despre constructia organismului nostru.

Acidul gastric pe care stomacul omului il elimina pentru a descompune mancarea este atat de puternic incat poate dizolva o lama de ras.

Atunci cand ne lovim intr-un anume loc din zona cotului resimtim o durere acuta. Aceasta se datoreaza faptului ca pe aici trece nervul cubital, pozitionat de-a lungul osului humerus. Se considera ca aceasta ar fi o scurta forma de paralizie.

Atunci cand privesti o persoana pe care o placi, involuntar pupilele ti se dilata. La fel se intampla si cand te uiti la o persoana pe care o urasti.

Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.

Cel mai greu „organ” al corpului este pielea. Ea cantareste 3,2 kilograme.

Cel mai puternic muschi din corpul uman este limba.

Celulele care alcatuiesc creierul uman pot stoca de pana la 5 ori mai multa informatie decat cuprinde toata Enciclopedia Britanica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Colecția adidas x Marimekko: mișcarea oferă un optimism nelimitat Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Conform anumitor cercetari, organismul unei femei are nevoie o ora in plus de somn fata de cel al unui barbat.

Corpul omenesc elibereaza in 30 de minute destula energie cat sa incalzesti un litru de apa.

Corpul uman produce zilnic un miliard de celule rosii.

Corpul unui om contine: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucarie; destul zahar pentru a umple un borcan; destula grasime pentru a face 7 bucati de sapun; destul fier pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un caine.

Corpul utilizeaza 300 muschi pentru a tine corpul in pozitie stabila, dreapta.

Cresterea creierului se opreste in jurul varstei de 15 ani.

Culoarea parului depinde de melanina (pigment). Pe masura ce imbatranim se secreta tot mai putina melanina si se formeaza mici bule de aer aparand astfel aspectul carunt al parului.

Daca saliva nu poate dizolva ceva, atunci nici nu putem simti gustul.

Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

Daca toti cei 600 de muschi ai corpului uman s-ar incorda in acelasi timp si in aceeasi directie, omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone.

De-a lungul unei vieti, o persoana isi petrece 6 ani visand.

Din punct de vedere fizic, o femeie este apta sa nasca treizeci si cinci de copii pe parcursul vietii.

Doua din trei cupluri intorc capetele spre dreapta atunci cand saruta.

Dupa mesele bogate se spune ca auzul nostru scade. Nu mai percepem sunetele din jurul nostru la fel de bine, chiar si atentia scade.

Fara pigmenti, pielea noastra ar fi excesiv de alba. Insa vasele sanguine de la suprafata pielii adauga un strop de rosu. Pigmentul galben si melanina sepia sunt create, la randul lor, de razele UV. Aceste patru nuante sunt amestecate pentru a da nastere culorilor de piele pentru toate rasele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri