In perioada 9-17 aprilie, avem ocazia rara in Romania de a invata sa practicam meditatia sub indrumarea unui invatator autentic, BILL KARELIS.

Comunicat de presa

Dintotdeauna, cu totii suntem intr-o continua cautare a echilibrului interior. Una din caile prin care il putem atinge este si meditatia.

“MEDITATIA este calea prin care invatam sa privim in interior, in sensul ca este un proces de trezire. Ne desteptam catre cine si ceea ce suntem, cum functioneaza mintea noastra, calitatea si adancimea emotiilor noastre, consecintele cuvintelor si faptelor noastre.

Putem privi meditatia ca pe cel mai important proces de invatare din acest punct de vedere. Odata ce ne cunoastem pe noi insine, devine din ce in ce mai posibil sa ajungem sa cunoastem si lumea. Aceasta revelatie ne poate fi familiara de la filosoful grec Platon, care a trait cam pe vremea lui Buddha.

Daca vrem sa ne trezim din confuzie, din emotiile conflictuale, credintele limitative si sabloanele obinuintei de toate felurile, atunci practica meditatiei ne poate oferi cadrul pentru aceasta.”, scrie Bill Karelis intr-una din cartile sale, „Reflectii despre karma, meditatie, solitudine”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

BILL KARELIS este discipol direct al unuia dintre marii maestri de meditatie tibetana, Chogyam Trungpa Rinpoche, si practica meditatia de peste 30 de ani. S-a dedicat dintotdeauna proiectelor non-profit, fiind co-fondator al unei organizatii medicale ce a deschis 11 clinici in Asia si fondator al “Shambhala Prison Community”, in cadrul careia preda practica meditatiei detinutilor si celor implicati in sistemul de justitie. Si-a petrecut ultimii 15 ani sustinand prelegeri si cursuri in toata lumea, prezentand beneficiile meditatiei si modalitatile practice de integrare a meditatiei in viata de zi cu zi.

In perioada 9-17 aprilie se afla in Bucuresti si va sustine prelegeri despre meditatie si initieri in meditatie in cadrul evenimentului Retreat Urban organizat de Centrul Seeds for Happiness.

Retreat-ul sau Retragerea este o ocazie sa punem deoparte grijile si tumultul vietii de zi cu zi, pentru a fi o vreme doar cu noi insine. Lasam in afara spatiului de retragere zgomotul si dezordinea, pentru a ne regasi intr-o oaza de liniste, profunzime si constientizare. A participa la un retreat inseamna a ne oferi timp pentru ne (re)descoperi, pentru a intelege mai bine cine suntem cu adevarat, cum relationam cu lumea care ne inconjoara, ce este relevant pentru noi si cum ne putem apropia de o viata fara suferinta. De asemenea, este o ocazie minunata de a fi alaturi de oameni care ne inspira si care au aceleasi aspiratii, anume de a trai o viata cu sens si de a se ridica la potentialul lor cel mai inalt.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri