Ati avut sansa in viata sa cunoasteti un Om? Eu am avut sansa sa cunosc un Om care, la randul lui, a incercat sa faca din mine un Om. Pentru fiecare, OM este cel de la care invata ceva, de la care primeste ceva util pentru propria evolutie...

"Sunteti o “struna” minunata! Aveti acea “vibratie melodiaosa”, pe care nu multi oameni o au! Aveti o abilitate de a oferi o perspectiva noua lucrurilor. M-ati criticat cu blandete si mi-ati dat sugestii de nepretuit care mi-au imbunatatit radical viata! In plus, am apreciat cuvintele incurajatoare ca si rabdarea si intelegerea de care dati dovada clipa de clipa.. In afara familiei, sunteti cea mai frumoasa binecuvantare din viata mea!... Nimeni altcineva nu a contribuit mai mult la dezvoltarea mea personala, profesionala si spirituala! Sunteti cea mai de incredere sfatuitoare a mea si cea mai puternica sursa de incurajare..!”

Rar mi-a fost dat sa intalnesc oameni care isi fac meseria atat de bine si atat de perfect! Vorbea in clasa cu tot trupul! Culoarul din fata clasei si catedra erau „scena”; o scena pe care o utilizeaza intens folosind tehnica unui actor modern: mainile ciocaneau neincetat aerul, vizualizand maretia discursului, pe care vocea il alcatuia din rariri ale silabelor, cuvantul parand ca se inscrie in aer ca o statueta micuta, urmata de indata de alta, care iesea la fel, gata modelata.

“Sunteti o “moderatoare a clipei”, clipa eterna, care se oglindeste la nesfarsit in cunoastere... Iar arta de a fi profesor vi se datoreaza, tocmai pentru ca ati reusit sa stropiti „Floarea Educatiei” cu „Apa Perfectiunii”, a daruirii si a iubirii...”

Aceasta sculpturalitate a discursului dadea frazelor doamnei Damascan o materialitate invizibila! Asa incat, la capatul orei, simteam cum clasa era inca plina de dansul vorbelor sale, care continuau sa deplaseze bucati de aer din adancul incaperii si imi dadea senzatia ca sunt inconjurata de roiuri de ganduri ce te eliberau de orice resentiment! In asftel de clipe, nu era nevoie sa notezi nimic, pentru ca vorbirea doamnei este un spectacol total, pe care nu poti decat sa-l urmaresti cu gura cascata si cu privirea atarnata de vibratia necontenita a degetelor. Puteai sa nu te lasi prins in enorma ei bucurie? Cand un om traieste extazul vorbirii, continutul ei devine contaminant.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri