Probabil ca ti s-a impartasit cel putin o data o veste cu titlu de secret, urmata de rugamintea din titlu. A doua zi ai aflat ca tot grupul de colegi/ prieteni stie "barfa" respectiva.
Probabil ca ti s-a impartasit cel putin o data o veste cu titlu de secret, urmata de rugamintea din titlu. A doua zi ai aflat ca tot grupul de colegi/ prieteni stie “barfa” respectiva.
Dependenta de barfe

Barfa creeaza dependenta si traim intr-o societate dependenta de barfe. Poate a existat dintotdeauna, singura diferenta a societatii actuale fiind data de faptul ca avem mult mai multe mijloace de difuzare a “noutatilor”.
Stirile cele mai spectaculoase sunt cele ce prezinta amanunte picante din viata persoanelor publice. Avem reviste speciale pentru barfe despre vedete, bloguri pe aceeasi tema, avem emisiuni de gen. Scandalurile Oanei Zavoranu, fenomenul Elodia, casnicia Andreei Marin, intentiile Mihaelei Radulescu, viata privata a lui Moni si Iri sunt doar cateva exemple.
Poti sa tii un secret?
Daca ar ramane la nivelul vietii persoanelor publice, poate ar fi ok, dar ce ne facem cand barfa pare a pune stapanire si pe conversatiile de zi cu zi? Nu mai poti sa bagi mana in foc ca daca te-ai confesat cuiva, secretul va ramane numai intre voi. Cel mai rau este atunci cand tu esti singura care nu stie ca tot biroul/ tot grupul de prieteni a aflat despre “problema” ta.
De multe ori, dupa ce ti s-a dezvaluit un secret, ti se spune ca nu ar trebui sa mai afle nimeni. Acel: “Te rog mult sa ramana intre noi...” are efecte catastrofale asupra mintii noastre. Pe de o parte, porti responsabilitatea groaznica a unui angajament, pe de alta parte, cele mai importante barfe sunt insotite de acest final. Te gandesti pe de o parte la efectele acelui secret asupra persoanelor implicate, pe de alta parte pur si simplu ai vrea sa mai spui cuiva. Ai trei variante:
a. pastrezi secretul pentru tine si... psihoterapeutul tau
b. spui unei persoane care nu o cunoaste pe persoana implicata in barfa
c. spui unei prietene comune.
Multi trec prin cele trei etape, altii pur si simplu nu pot tine un secret sau un anumit secret. De admirat sunt persoanele care aleg varianta a, multe, insa, aleg varianta b, dar si in acest caz barfa se poate propaga, iar ingrijorator de multi aleg sa spuna mai multor persoane.
Puterea cuvintelor rostite...
Verba volant, scripta manent se spunea. Acum insa vorbele spuse pot face mult mai mult rau decat cuvintele scrise. Vorbele zboara, capata inflorituri si in cele din urma descriu actiuni care par a nu mai avea nimic in comun cu cele intamplate.
Purtam responsabilitatea fiecarui cuvant pe care il rostim si fiecarui gand care nu se materializeaza. Multi dintre noi, uita insa de responsabilitate si se gandesc numai la “libertatea cuvantului”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri