Lumea moderna exercita asupra noastra o presiune imensa. Stresul este considerat boala contemporaneitatii, ne simtim de multe ori atat de coplesiti din pricina a tot ceea ce este in jurul nostru. Chiar si sarbatorile si vacantele ne obosesc uneori. Stresul si oboseala ne fac sa ne simtim tristi si irascibili, uneori nu mai stim sa vedem solutiile pentru problemele pe care le avem si ne auto-bombardam sufletul cu dureri care de cele mai multe ori nu au un fundament real.

Aceasta este societatea in care traim si din acest motiv, vesticii au inceput sa isi intoarca tot mai mult privirea catre invataturile pline de intelepciune ale orientalilor. Va amintiti, personajul celebru al scritoarei Elizabeth Gilbert, din cartea devenita film “Eat, Pray, Love”? Ea decide sa isi dea timp pentru a-si regasi pacea interioara, practicand meditatia in India. Ca ea sunt milioane de oameni care adera la astfel de practici, convinsi fiind ca in acest mod vor gasi calea descatusarii din inchisoarea mintii, din stransoarea a unui ego mereu nefericit, care nu stie sa gaseasca bucuriile prezentului.

Scopul meditatiei este sa iti calmezi mintea. Daca reusim sa ne linistim mintea, reusim sa ne eliberam de griji si disconfort mental si in felul acesta reusim sa simtim fericire cu adevarat; daca mintea noastra este nelinistita nu vom reusi decat foarte greu sa gasim calea fericirii, chiar daca traim in cele mai bune conditii si detinem tot ceea ce ne-am putut visa. Cu ajutorul meditatiei, reusim sa ne mentinem starea de fericire, chiar si in cele mai dificile conditii, scrie site-ul de initiere in practica meditatiei www.how-to-meditate.org.

Totusi, gasim ca fiind foarte dificila incercarea de a ne auto-controla mintea, de parca aceasta ar fi un balon in vant, puratat ici si colo de forte externe. Daca totul merge bine, mintea noastra este fericita, dar daca in jur se petrec lucruri care ne nemultumesc, mintea noastra devine instantaneu nefericita. De exemplu, daca obtinem ceea ce ne dorim, un lucru nou, un partener la care visam, devenim foarte entuziasti si ne agatam de ceea ce am obtinut, cu putere. Totusi, din moment ce nu putem sa avem tot ceea ce ne dorim si cum inveitabil se intampla sa fim nevoiti uneori sa ne separam de prieteni, iubiti sau posesiuni, suferim enorm… Acest atasament mental nu foloseste decat la a cauza durere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Practicata din vechi timpuri de catre budisti, meditatia isi gaseste acum aderenti in intreaga lume. Sunt oameni care cauta o schimbare spirituala in viata lor. Meditatia ajuta si in tratarea diverselor tulburari psihice precum anxietatea sau comportamentul obsesiv compulsiv. Dar cum putem sa folosim fiecare dintre noi meditatia, pentru a ne imbunatati starea de bine?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri