Aceasta este o scrisoare de la o mama catre alta. Ma adresez tie, Madonna! Material Girl, sa vorbim putin despre noua ta colaborare mama-fiica, colectia de haine care se adreseaza tinerelor adolescente, denumita Material Girl si care spui ca a fost inspirata de catre fata ta Lourdes, de 13 ani.

Randurile de mai jos ii apartin unei mame americane, care transmite o scrisoare deschisa vedetei. Din moment ce Madonna este un pop-star international, iar influenta ei in cultura de astazi este una covarsitoare, indiferent ca vorbim de America sau Romania, este foarte oportun sa preluam aceasta scrisoare in care o mama o invinnuieste pe Madonna de supra-sexualizarea imaginii tinerelor fete. V-ati intrebat vreodata de ce fetele de liceu arata si se imbraca uneori precum satrurile porno? Va-ti intrebat de ce oare, barbati trecuti de varsta a doua sau a treia, ajung sa aiba relatii cu adolescente (vezi recentele acuzatii aduse lui Berlusconi ca a intretinut relatii sexuale cu o fata de 17 ani)? Scrisoarea catre Madonna va va oferi cu siguranta un raspuns:

Tot incerc sa inteleg cum poate aceasta colectie de topuri taiate, fuste scurte si stranse pe corp si ciorapi plasa, sa se adreseze adolescentelor.

Ne-am obisnuit sa te vedem pe tine in astfel de costumatii riscante dar la ce te gandesti atunci cand iti incurajezi fiica, pe Lourdes (care are 13 ani) si in acelasi timp pe alte fete de varsta ei sa adopte…… hmmmmm… un astfel de stil?

Madonna, esti un pop-icon si sa te imbraci ca sa atragi atentia, face parte din spectacol. Inteleg asta. Dar totusi imi vine foarte greu sa inteleg ca esti in acelasi timp si mama unei tinere de 13 ani, usor de impresionat. Deci, cu identitatea ta de pop-icon vs. mama… care este idea in a le incuraja pe fete sa se imbrace… ca tine? Este ceva sa fii femeie si sa te imbraci in costumatii sexy, si altceva sa spui, hey adolescente, este timpul sa aratati sexy!!!

Ca mama, mi-as fi dorit ca tu sa intelegi ca aceste tinere fete se confrunta cu un fenomen al suprasexualizarii in publicitate si media si ca acest fapt le determina sa fie foarte confuze! Nu intelegi, Madonna? Ca mama a unei adolescente, nu esti constienta de acest imens impact pe care sexualizarea il are asupra tinerelor fete? Se pare ca nu!

Pentru ca nu doar prin intermediul pieselor din colectie le incurajezi pe fete sa se imbrace nepotrivit pentru varsta lor, dar mai mult decat atat, ai ales-o pe Taylor Momsen (n.r. star in serialul american Gossip Girl si imagine a colectiei Material Girl) de 17 ani ca model si purtatore de cuvant, imbracand-o si prezentand-o in campanii publicitare care urla a sexualitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri