De ce suntem atat de ieftine? Ne vindem asa de ieftin in dragoste, ieftin in societate, ieftin la serviciu, ieftin cu prietenii, ieftin in orice?

"De trei zile-ncoace gura nu-ti mai tace… sexul nu-ti mai place...", ii spun prietenei mele care s-a despartit din nou de iubitul ei! In sfarsit m-a sunat! Dupa 3 luni in care totul a fost lapte si miere cu alesul inimii ei!

“Ha-ha-ha isn't it ironic?” Sa ma sune doar cand se desparte de el, doar cand nu mai poate indura suferinta si umilinta la care singura se supune de vreo patru ani! De ce nu vrea sa inteleaga faptul ca se chinuie singura? De ce nu-si poate da seama ca apeleaza la serviciile mele doar atunci cand o lasa minunatul ei iubit? De ce trebuie sa fie atat de ingusta la minte astfel incat sa se autoflageleze cand este parasita? De ce nu realizeaza ca e folosita, injosita, ca este ingenunchiata de un om care profita de situatia ei financiara, fizica si psihica?

De ce il plateste pe psiholog pentru a-i spune lungul sir de probleme pe care le are din vina ei? De ce este atat de hotarata sa rupa tot acest ciclu de injosiri in momentul in care isi da seama ca a fost parasita si de ce se arunca atat de repede in bratele lui cand o suna si-i spune cateva cuvinte frumoase? De ce fuge dupa el la 5 dimineata pentru a-i spune “Te iubesc”, cand stie ca el ii spune “Fuck off”?

De ce il urmareste cu taxiul cand stie ca el plimba o noua achizitie, "o colega de serviciu" care avea nevoie de un sfat?! De ce se confrunta cu fostele lui iubite doar in speranta ca va mai petrece o noapte in patul ei? De ce este o femeie puternica cu un salariu super ok, pe care il cheltuie facandu-i cadouri scumpe unui tip care nici macar nu i-a promis ca o va lua de nevasta? De ce isi face planuri de viitor si viseaza departe cand el ii spune ca nu vrea copii cu ea?

De ce suntem atat de ieftine? Ne vindem asa de ieftin in dragoste, ieftin in societate, ieftin la serviciu, ieftin cu prietenii, ieftin in orice? Cum ne invata mamele noastre sa induram suferinte si injurii doar pentru ca avem sani? Suntem disperate sa ne casatorim, disperate sa ne facem o familie si nu ne dam seama ca de fapt suntem folosite de cate unul care are doar altceva in pantaloni?

Pentru a putea fi printese o zi suferim ani de-a lungul vietii, inainte de nunta si mai ales dupa. Inainte, pentru a face o impresie buna, pentru a fi intru totul de acord cu ce spune el, cu ce spune mama soacra, cu ce spun prietenii lui, cu oricine altcineva, mai putin cu ce vrem noi de fapt! Si dupa, pentru ca trebuie sa-i suportam o viata intraga nervii si oboseala, lipsa de tandrete si siktirul, pentru ca nu-i asa? “Nu se poate sa divortezi, ca te vorbeste lumea!” Oricum, mai nou este mai bine sa fii o femeie divortata, decat fata batrana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri