6 Iulie 2010 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Incestul este cu siguranta una dintre cele mai grave infractiuni de natura sexuala. Istoria, religia si realitatea anilor trecuti au confirmat astfel de relatii bolnavicioase, cazuri incredibile de iubire denaturata: Casanova si fiica sa Leonilda, Caligula si sora sa Drusilla, Lot si fiicele sale, Faraonul Akhenaten si Tanara Doamna.

Pe baza unor intemeiate principii legale si morale, relatiile sexuale si casatoria intre persoanele inrudite in linie directa sunt interzise in mai toate societatile lumii. Pe buna dreptate, relatiile incestuoase sunt condamnate, interzise, dezaprobate, de neimaginat, considerate la fel de grave ca si crimele din punct de vedere infractional. Incestul este cu siguranta una dintre cele mai grave infractiuni de natura sexuala. Nu este tocmai placut sa scoatem la lumina aceste relatii vicioase. Dar istoria, religia si realitatea anilor trecuti au confirmat astfel de relatii bolnavicioase, patologice prin natura lor:

Giacomo Casanova si fiica sa Leonilda – Seductia care incalca limitele permise ale moralitatii

Unul dintre seducatorii celebri ai istoriei, Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt este considerat un iubitor etern al frumusetii feminine, un neobosit explorator al sexualitatii si al placerilor fizice.

Relatia lui Casanova cu Donna Lucrezia, relatie care se intinde pe parcursul a peste 20 de ani este poate una dintre cele mai lungi, mai promiscue si mai inflacarate din viata lui Casanova. Povestea incepe intr-un mod “inocent” intr-o trasura care duce spre Roma, unde, sub privirile sotului, Casanova face avansuri sotiei, Lucrezia. Intr-una din povestirile sale pline de picanterii si lauda de sine, Casanova mentioneaza ca in asternuturile lui s-a strecurat nu doar donna Lucrezia, ci si sora virgina a acesteia, in varsta de numai 17 ani.

Povestea merge insa mai departe, iar pe lista numeroaselor sale explorari sexuale ale lui Casanova s-a aflat chiar Leonilda, fiica sa ilegitima. Peste ani, Casanova o cunoaste pe Leonilda pe care o seduce fara a sti sa este fiica sa si a donnei Lucrezia. Unele surse mentioneaza chiar de o logodna intre cei doi, care a fost insa anulata odata ce Casanova afla de legatura de sange existenta intre ei. In ciuda noului adevar aflat, Casanova nu pune capat aventurii sale sexuale cu fiica sa, ci initiaza o experienta sexuala incestuoasa atat cu fiica sa, cat si cu mama fiicei sale, formand ocazional un menage-a-trois care scandalizeaza o epoca.

De o inteligenta sclipitoare, iubind artele, literele si frumosul, Casanova s-a lasat antrenat in meserii diverse. Le-a incercat pe mai toate, printre functiile pe care le-a indeplinit numarandu-se cea poet si scriitor, secretar, spion, bibliotecar, soldat, violonist, etc. Punctul de referinta al operei sale scrise ramane insa opera autobiografica “Istoria vietii mele” in care isi asterne memoriile, dar prezinta in acelasi timp obiceiurile si traditiile societatii italiene si europene din secolul XVIII.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri