Despre Venetia s-au spus si s-au scris multe, dar cred ca pana acum nimeni nu a spus ca ar fi fost dezamagit.

Despre Venetia s-au spus si s-au scris multe, dar cred ca pana acum nimeni nu a spus ca ar fi fost dezamagit. Poate pentru ca nu a fost, poate pentru ca i-a fost frica de ce o sa spuna lumea, poate din ipocrizie: cum sa spui ca ai fost la Venetia si nu ti-a placut ? Asa ceva nu e de spus. Nu da bine. Ar aparea suficienti romantici care sa te blameze: "cum poti sa spui ca ai fost dezamagit de Venetia, cum poti sa spui ca nu e cel mai romantic loc din lume?" Am o colega care pleaca in circuitul clasic: Austria - Italia si vrea neaparat ca de ziua ei de nastere sa deschida fereastra camerei de la hotel si sa vada grancanale. Asta i se pare ei culmea romantismului. Ce mai conteaza ca pe parcursul intregului circuit vei manca si din traista si poate vei dormi si in masina. La intoarcere te afli in randurile celor care au fost la Venetia si pot spune de acum: vai ce oras romantic!

S-ar putea ca ceea ce spun sa dezamageasca anumite persoane care chiar ma cred o persoana romantica. Personal consider ca romantic e si sa te plimbi printr-un parc oarecare, mana in mana cu persoana iubita. Nu trebuie sa ajungi la Venetia ca sa-ti trambitezi romantismul , numai pt ca asa se poarta. Romantic e si sa stai ore in sir de vorba cu sotul sau cu iubitul , la o cafea. Romantic e sa ai ce sa-i spui ore in sir dupa multi ani de cand l-ai intalnit. Si daca pot face toate astea, atunci ma consider o fire foarte romantica.

Nu contest, doamne fereste, faptul ca Venetia musteste de romantism, dar mai mult de istorie si arhitectura.

In urma cu un an am facut si eu, impreuna cu sotul meu, circuitul Austria- Italia. Era prima data cand ieseam din tara.

Urma, la varsta mea, sa vad lucruri si

peisaje

despre care doar citisem in cartile si revistele pe care le devorez in orice loc posibil si imposibil din casa si in orice moment al zilei (asta cand se poate), noi avand si un copil foarte mic.

Eram extaziata. Plecam in concediu in strainatate. Nu sunt o persoana snoaba si nu as vrea sa se creada ca pentru mine plecare in strainatate in concediu inseamna ceva de genul: " draga, am fost pe Coasta de Azur si am vazut o gramada de actori si… uite ce bluza draguta mi-am luat de la Gucci". Nu, pentru mine concediul in strainatate inseamna, ca si pentru altii la fel de multi ca primi, ocazia de a vedea si "gusta" alte culturi, de a vedea locuri superbe, de a vedea si altceva decat ai la tine in tara si deja ai vazut. Concediul in strainatate inseamna posibilitatea de a vizita muzee in care sunt expuse operele marilor artisti pe care ii admiri de cand erai pe bancile scolii. Dar asta numai dupa ce ai vazut " Poarta sarutului" sau Valea oltului, nu-i asa?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri