Despre Christina, regina nonconformista a Suediei, se spune ca avea o slabiciune evidenta pentru doamna sa de onoare. Relatia intima si prietenia care le-a legat pe Eleanor Roosevelt si cunoscuta jurnalista Lorena Hickock este aproape confirmata ca fiind reala. Virginia Woolf, in ciuda casniciei fericite cu sotul sau, s-a lasat antrenata intr-o relatie tumultoasa cu Vita Sackvile-West.

Abuzurile sexuale venind din partea fratilor vitregi, moartea mamei cand Virginia era adolescenta, a tatalui 9 ani mai tarziu, toate adunate au condus la zbuciumarea puternica a echilibrului psihic al Virginiei. Intre geniu si nebunie, toata drama intima a femeii care a militat pentru emanciparea intelectuala a femeilor si-a gasit refugiu in puterea de a asterne cuvintele pe hartie. Dupa cum ea insasi marturisea, scrisul a fost cel care a ajutat-o in repetate randuri sa-si continue lupta sa cu viata.

Cei care cred ca Virginia nu a avut o casnicie implinita si fericita alaturi de sotul ei se insala. „Simt cert ca innebunesc din nou. De data aceasta nu ma pot insanatosi. Incep sa aud voci si nu pot sa ma concentrez. De aceea fac ce pare sa fie cel mai bun lucru. Tu mi-ai oferit cea mai mare fericire care poate sa existe. Nu cred ca un cuplu ar fi putut sa fie mai fericit pana cand a venit aceasta boala teribila. Nu mai pot lupta. Stiu ca iti stric viata, ca fara mine vei putea lucra. Si tu o vei face, stiu. Vezi, nici nu pot sa scriu cum se cuvine. Nu pot citi. Tot ce vreau sa spun e ca iti datorez tie toata fericirea vietii mele. Ai fost foarte rabdator cu mine si incredibil de bun. Vreau sa spun asta- toata lumea o stie. Daca cineva ar fi putut sa ma salveze, ai fi fost tu. Toate m-au parasit cu exceptia increderii in bunatatea ta. Nu mai pot continua sa-ti distrug viata. Nu cred ca doi oameni ar fi putut sa fie mai fericiti decat noi”, marturiseste Virginia intr-o scrisoare lasata sotului inainte de suicid. (wikipedia)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti

Alaturi de sotul sau, scriitorul Leonard Woolf, evreu de origine, Virginia a avut o frumoasa si “unitara” casnicie, bazata pe intelegere, armonie si iubire. Virginia isi iubea cu adevarat sotul. Admite faptul cu naturalete. O cunoaste insa in 1922 pe Vita Sackvile-West, scriitoare si ea, o personalitate nonconformista, cu o gandire libertina, casatorita cu Harold Nicolson, diplomat al Marii Britanii. In relatia sa intima cu Vita, relatie prezentata in romanul Orlando, considerat de altfel a fi una din cele mai frumoase scrisori de dragoste ale literaturii, Virginia investeste toata pasiunea spiritului sau. Dupa o perioada de ani buni, relatia se incheie, oprindu-se la stadiul de prietenie. Chiar daca se vedeau rar, calatoreau in cercuri sociale diferite, traiau cea mai mare perioada a timpului in tari diferite si erau amandoua angajate in casnicii – culmea, chiar reusite- cu barbati mai mult sau mai putin dispusi sa treaca cu vederea aventurile extramaritale ale sotiilor, Virginia si Vita vor ramane prietene pana la sfarsitul vietii. Virginia Woolf se lupta in repetate randuri cu depresia, cu schimbarile bruste de dispozitie, cu instabilitatea sentimentala si cu gandurile sinucigase. Cedeaza dar, si in 1941 decide sa-si puna capat zilelor in apele raului Ouse aflat in vecinatatea locuintei sale, prin inecare, umplandu-si buzunarele cu pietre.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Dana Negoita

Foto: Wikipedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri