Un grup de deputati romani au initiat luna trecuta, o propunere legislativa privind protectia persoanelor inselate prin practici oculte, in scopul contracararii "efectelor devastatoare ale vrajitoriei". Varjitoarele sarlatane risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

In acest moment insa, prevederile initiate de deputatii romani se afla in stadiul de proiect legislativ si trebuie sa treaca de votul Senatului pentru a fi promulgate. Astfel, potrivit proiectului de lege, ghicitoarele sunt obligate sa posede autorizatie de libera practica si sa adere la organizatii pentru a-si desfasura activitatile oculte.

Pe cat de ascunse sunt practicile vrajitoresti, pe atat de cunoscute ne sunt insa si tepele trase de maestrele farmecelor, practici ce s-ar putea clasa foarte bine, la categoria “inselaciune”. Garbo descrie foarte bine modul de actiune al vrajitoarelor. In acest moment, in Romania nu exista pedeapsa pentru vrajitorie.

Initiatorii proiectului legislativ arata, in expunerea de motive, ca vrajitoria a devenit un fenomen de masa, iar "efectele sale sunt devastatoare pentru vietile multor oameni". "Pragul palatelor aurite, in care salasluiesc asa-zisele vrajitoare, este trecut zi de zi de oameni naivi, dispusi sa lase sute si chiar mii de euro, in speranta ca persoana iubita va reveni in viata lor, copilul se va insanatosi, in ciuda faptului ca sufera de o boala incurabila, sau ca nu isi vor pierde slujba", explica deputatii care au initiat propunerea legislativa. (vezi 9am.ro)

E drept ca stramtorarea bugetara i-a impins probabil, pe deputati la astfel de masuri legislative, insa propunerea a fost aplaudata. "Ele sunt obligate sa iti taie o factura si o chitanta. Te duci la vrajitoare ca sa iti aduca ba sotul, ba amanta. Daca acest lucru nu se intampla intr-o perioada stabilita, persoana respectiva va fi acuzata de inselatorie", spune deputatul PDL, Alin Popoviciu, unul dintre initiatorii masurii. (Stirileprotv.ro)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

“Ideea (n.r acestei initiative legislative) mi-a venit in momentul in care, la cabinetul parlamentar din Timisoara, a venit o tanara disperata sa-mi spuna ca a fost inselata de niste vrajitoare cu 2.500 de euro, intrebandu- ma ce poate face pentru a le pedepsi pe acele farsoare si a-si recupera banii, intrucat nu i-au adus iubitul inapoi asa cum au promis”, mai spune Alin Popoviciu. (Infolegal.ro)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri