Diane de Potiers, una dintre cele mai frumoase femei ale lumii si ale istoriei, nascuta in 1499, era o femeie a contrastelor. Era o femeie pacatoasa si cu toate era zeita urcata pe un piedestal de veneratie si admiratie. Era o vaduva puritana care isi respecta si onoreaza doliul si cu toate acestea accepta cu usurinta sa fie amanta unui alt barbat. Era puternica si totusi sensibila, vulnerabila. Era iubita si adorata, insa nu putini erau cei care o urau de moarte.

Licoarea magica cu aur, elixir al frumusetii sau al mortii?

In 1559, Henric este grav ranit intr-un turnir, iar Catherine preia controlul, restrictionand accesul la el. Chiar daca regele o chema in mod repetat pe Diana, nu a fost convocata. Henri a murit fara sa aiba sansa de a-si lua la revedere de la femeia pe care a iubit-o nespus. Diana a fost alungata de la funeralii si mai tarziu si de la Chenonceaux. Restul vietii sale a trait departe de curte. A murit la varsta de 67 de ani. Moartea frumoasei ducese a fost invaluita de mister. Pana acum, oamenii de stiinta nu au gasit explicatii plauzibile care sa clarifice cauza reala a mortii Dianei de Poitiers.

Cand expertii francezi au sapat dupa ramasitele umane ale zeitei, spre surprinderea acestora, acestia au gasit un procent ridicat de aur in parul sau. Avand in vedere faptul ca Diane nu era regina si ca nu era nevoita sa poarte coroana regala, oamenii de stiinta nu au reusit sa inteleaga cum de aurul a ajuns sa-i contamineze trupul si parul. Purtarea unor alte bijuterii nu ar fi putut sa-i invadeze tesuturile intr-o cantitate de aur atat de mare, iar in acele vremuri imbalsamarea nu era facuta cu acest ingredient pretios. Cum reusea Diane ca la 50 de ani sa fie la fel de frumoasa si proaspata ca la 30? Vocile vremii spuneau ca Diane, la fel ca alte contemporane ale sale, obisnuia sa apeleze la ingerarea unor tratamente cu aur potabil. Au fost acceptate anumite teorii conform carora frumoasa femeie a apelat la licorile cu aur, de altfel foarte populare in epoca deoarece erau considerate un adevarat elixir al mentinerii tineretii si a frumusetii. Foarte probabil ca licoare magica presupusa sa aduca tineretea si regenerarea sa-i fi adus de fapt moartea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri