Este un razboi care nu se poarta cu sange si vieti omenesti, ci se poarta cu priviri otravite, cu neintelegere, cu sageti aruncate din ochi, cu invidie si rautate, cu priviri incrucistate sau piezise, cu vorbe nespuse (sau prea spuse cu pofta, necaz, frustrare sau rautate cateodata), cu sentimentul de ratare in masura in care in campul vizual al exponentelor feminine intuiesti cuvantul implinire si fericire.

Femei maritate, femei nemaritate...Versus. Contra. Impotriva. Razboi... Razboi? Femei? Bineinteles ca ati auzit de razboiul dintre femeile maritate si cele nemaritate mai ales ca se poarta chiar aici, sub nasul nostru, in societatea romaneasca cea de toate zilele, cea care se vrea libera de prejudecati. Este un razboi care nu se poarta cu sange si vieti omenesti, ci cu priviri otravite, cu neintelegere, cu sageti aruncate din ochi, cu invidie si rautate, cu melancolie si dorinte latente, cu priviri incrucistate sau piezise, cu vorbe nespuse (sau prea spuse, cu pofta, necaz, sau rautate cateodata), cu tacere, uneori cu frustrare in masura in care in campul vizual al celorlalte exponente feminine se intuiesc existenta unor cuvinte precum “implinire”, “fericire”. Bineinteles ca multe dintre persoanele in cauza nu-i admit existenta, iar unele dintre noi, cele norocoase in viata si in iubire, nici nu au auzit de el.

Dar cum spuneam… acest razboi nu se vede cu ochiul liber, nu se percepe la orice varsta si nu se simte pe propria piele decat dupa ce vei fi trecut de varsta de 25 -30 de ani cand, daca esti singura, iti revine datoria civila si morala de a te indragosti iremediabil si mortal (a se intelege “pe viata”) de un singur barbat (ideal ar fi si viceversa) pe care sa-l convingi (aici esti pe cont propriu si trebuie sa dai dovada de istetime) sa te duca de bunavoie pana la cladirea mare si pompoasa, cunoscuta sub numele de primarie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Raca e veche de cand lumea. Boala prinde loc in inima in momentul in care se infiltreaza singuratatea si nemultumirea fata de propriul statut civil. Atunci incepi si tragi cu ochiul la ceea ce se afla in gradina vecinului. Fericirea altuia doare intotdeauna atunci cand te consideri nefericita, fericirea altuia te face sa simti si mai acut propria nefericire. Ne invidiem unele pe altele. Femeile maritate invidiaza femeile singure. Ne deplangeam soarta una alteia, ne taiem in sabii, ne luam vietile la puricat, ne invidiem sau ne compatimim. Femeia casatorita viseaza la libertatea si independenta femeii single. Femeia single viseaza la durerile de cap ale adversarei, la toate grijile, fericirile si nefericirile pe care poate aduce o viata de familie, la un sot –acea persoana pe care o ai neconditionat alaturi, care iti este sprijin si pe care te poti baza.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri