Este foarte important sa cunoastem primele semne ce prevestesc o depresie pentru a putea lua masuri din timp.
Este foarte important sa cunoastem primele semne ce prevestesc o depresie pentru a putea lua masuri din timp. Semnele precursoare unui episod depresiv isi fac aparitia inainte cu trei-sase saptamani.

Insomnia - putem vorbi mai degraba despre o trezire precoce, foarte de dimineata insotita de imposibilitatea de a mai adormi. Sau poate fi vorba si despre un somn fragmentat.
Scaderea libidoului - raporturile sexuale devin anxiogene si se raresc.

Lipsa de tonus - pierdere de energie, lipsa de vigoare care incearca a fi compensata prin hiperactivitate.
Predepresivul vrea sa faca cat mai multe lucruri dar nu finalizeaza niciodata. Astfel ajunge sa fie predispus oboselii.

Tulburarile de caracter - se manifesta prin impulsivitate si iritabilitate. Predepresivul incepe sa devina usor intolerabil.

Anomaliile senzoriale - se refera la intoleranta la zgomot fapt pentru care predespresivul ajunge sa se izoleze. Incepe sa constate ca nu se mai poate de alimente, nu le mai simte din plin savoarea.

Schimbarea de comportament - grupul de prieteni este uimit de schimbarea de atitudine a predepresivului iar acesta devine anxios din acest motiv. Incepe sa se nelinisteasca de propriile reactii si usor, usor incepe sa consume alcool, ceea ce va agrava situatia.

Somatizarile - apar durerile de cap, tulburarile digestive si starea permanenta de oboseala.

Urmatorul pas dupa ce ati observat ca va aflati in pericolul unui episod depresiv este sa luati masuri: fie sa consultati un specialist - un psihoterapeut, sa va schimbati obiceiurile, sa gasiti fericire in micile bucurii ale vietii.

Un articol de Psiholog Loredana Ionascu

Sursa: psiholife.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri