26 Iunie 2018 publicat în Lifestyle 23 share-uri

Sunt multe lucruri care trebuie rezolvate la Capitală, însă asta nu înseamnă că Bucureștiul nu este și un oraș frumos, plin de cultură și istorie, cu oportunități pentru cetățenii săi.

Bucureștiul este un oraș mare; în consecință, se confruntă cu o serie de probleme tipice zonelor urbane dezvoltate. Putem aminti de zeci de probleme, precum traficul, poluarea, lipsa locurilor de parcare și a spațiilor verzi, o infrastructură deficitară și multe altele. Sunt multe lucruri care trebuie rezolvate la Capitală, însă asta nu înseamnă că Bucureștiul nu este și un oraș frumos, plin de cultură și istorie, cu oportunități pentru cetățenii săi. Iată ce are de oferit viața în Capitală:

Accesul la servicii medicale

România este o țară a contrastelor. Există zone ale țării unde oamenii nu au acces nici măcar la servicii medicale de bază, zone unde a fost închis și ultimul dispensar pe o raza de 50 de kilometri. Pe de altă parte, în orașele mari, și, cu atât mai mult, în Capitală, situația se schimbă dramatic. În București, putem găsi unele din cele mai bune spitale de stat din România, dar, mai mult decât atât, capitala găzduiește și foarte multe spitale private, ale căror servicii medicale sunt comparabile cu cele din Occident.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

În marile orașe, în special în centrele universitare, locuitorii au acces la spitale regionale moderne, cu multiple secții de specialitate, conduse de specialiști. De asemenea în marile orașe ale țării există și multe clinici medicale private, ale căror servicii medicale sunt comparabile cu cele din Occident. Pentru cei care vor servicii medicale superioare, cea mai bună alternativă e o clinica privata Bucuresti. Asta deoarece clinicile private au acces la fonduri, au dotări de ultimă generație și lucrează cu unii dintre cei mai buni specialiști.

Accesul la educație

Bucureștiul este de departe cel mai mare centru universitar din România, cu peste 127.000 de studenți înscriși la facultățile de aici. Aproape o treime din toți studenții din România învață în Capitală. Clujul, aflat pe locul 2 în topul centrelor universitare, nu ajunge nici măcar la jumătate din numărul studenților din București, cu 50.000 de studenți înscriși la facultățile de acolo.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Cel mai de preț lucru pe care îl oferă Capitala din punct de vedere universitar este diversitatea academică. În timp ce alte centre universitare din țară sunt nevoite să se specializeze pe anumite sectoare academice din cauza numărului redus de candidați, în București paleta educațională este mult mai largă. Capitala acoperă aproape întregul spectru de specializări academice, lucru pe care niciun alt oraș din România nu poate să-l facă, cel puțin, în prezent.

Oportunitățile de angajare

Cu un număr de peste 250.000 de firme active pe raza sa, Bucureștiul oferă mai multe oportunități de angajare decât orice alt oraș din țară. Mai mult decât atât, datorită populației numeroase și a numărului mare de sectoare de activitate ale orașului, în București există și o diversitate foarte mare a ofertelor de muncă. Capitala are oportunități atât pentru muncitorul necalificat, cât și pentru doctorandul cu dublă specializare. Desigur, nu toți pot obține jobul visat de la bun început, însă cu timp, răbdare și, mai ales, perseverență, chiar și cele mai grele dificile scopuri pot fi atinse. Important e să ai o șansă, iar Bucureștiul cu siguranță ți-o oferă.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Activitățile de divertisment

Nu există niciun oraș în țară unde te poți distra mai mult și mai bine decât în București. Fie că vorbim de cinematografe, restaurante, cluburi, parcuri de distracții sau muzee, în București le găsești pe toate. Bucureștiul este un oraș care nu doarme niciodată. La orice oră din zi sau din noapte poți găsi baruri sau cluburi deschise, unde poți petrece cu prietenii fără să-ți faci griji dacă afară a răsărit sau nu soarele.

De asemenea, Bucureștiul are și o ofertă culturală foarte bogată. Vei găsi aici muzee și galerii de artă, săli mari de teatru și operă, ruine și clădiri istorice recondiționate, care te vor impresiona și îți vor lărgi orizonturile. Iar dacă ești un fan al naturii, ar trebui să știi că Bucureștiul e singurul oraș din țară care găzduiește o rezervație naturală. Aceasta se numește Delta Văcărești, unde trăiesc peste 150 de specii de păsări, 13 specii de mamifere, 5 specii de reptile și 331 de specii de plante. Pentru un iubitor al naturii, acest loc este un colț de rai, iar partea cea mai frumoasă este că nu trebuie să călătorești sute de kilometri pentru a ajunge acolo. Ai nevoie doar de câteva minute cu metroul.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri