15 Iunie 2018 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Sunt o iubitoare de sport și tenis iar această lume mi se pare un izvor nesecat de inspirație, pentru că a fi un mare sportiv însemna să fii și un mare om!

3.    De la Simona Halep am învățat: Crezi în tine, nu te lăsa!

Până să atingă acest succes incredibil cu care ne-a umplut tuturor inimile, Simona a avut parte și de eșecuri, de multe critici și dezamăgiri. Pe unele dintre acestea le-am simțit alături de ea. Simona Halep nu a încetat niciodată să creadă în visul ei. Acum este numărul 1 mondial și a intrat în istorie ca și câștigătoare a primului ei tittlu de mare slam – Roland Garros.

În finala de anul acesta contra lui Sloane Stephens, jucătoarea din România ne-a dat aceeași lecție! A pierdut primul set și în al doilea set a fost condusă cu două puncte (la 2-0 în setul doi, pentru Stephens, îmi bătea inima tare tare și eram cuprinsă de dezamăgire), dar ea și-a păstrat calmul, încrederea în ea însăși și a avut forța extraordinară de a schimba total soarta acelui meci. A câștigat setul secund, iar în setul decisiv a făcut o demonstrație uluitoare de tenis, la care sportivă americană nu a mai avut pur și simplu replica: 6-1 pentru Simona Halep.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Când muncești mult, când știi care îți este valoarea, cum ai putea să renunți la tine însuți în momentele mai dificile? Succesul vine când avem forța de a crede în noi înșine și în Univers în orice clipă.

"Simona a fost condusă, dar nu am văzut nicio emoție negativă din partea ei. A crescut atât de mult din punct de vedere mental în ultimul an! Are încredere în forța ei fizică, este incredibilă! Simona a continuat să lovească și munca i-a fost răsplătită. Adevărul este că n-ai cum să nu plângi pentru această fată minunată.” - Tracy Austin (55 de ani), fost lider mondial în WTA și dublă câștigătoare la US Open.

4.    Înconjoară-te și de oameni care cred în tine!

Succesul Simonei nu este doar al Simonei, ci al întregii ei echipe și al oamenilor care îi sunt mereu aproape.

În istoria Roland Garros va rămâne și momentul când Simona Halep a sărit direct în tribune pentru a-și îmbrățișa echipa și familia după ce a fost anunțată ca și câștigătoare. Între acești oameni se află antrenorul ei, australianul Darren Cahill. De asemenea, fosta mare tenismenă română, prima românacă câștigătoare de Roland Garros, Virginia Ruzici este managerul Simonei. Și nu i-aș putea uita pe părinții Simonei, care au susținut-o mereu, pe drumul ei.

Apoi, mai sunt, desigur și fanii romani care o susțin pe Simona la meciurile ei și care au făcut o atmosefra extraordinară anul acesta și i-au uimit pe cei de la Roland Garros. Nicicând nu s-a mai întonat un imn național pe arena franceză!

Înconjoară-te conștient de oamenii care cred în tine și în visul tău! Mereu.

5.    Focul de războinic din tine este cel care dă forță!

Nu am mușchi. Nu sunt înaltă. Am putere în interior. Mă lupt.  – Simona Halep

Simona Halep este destul de micuță pentru tenis, la cei 1,67 ai ei. Are de obicei adversare mult mai puternice, mai înalte și trebuie să compenseze alergând mult. Cu toate acestea… pentru Simona nu este un impediment.

Și-a luat și reperul de care avea nevoie. Când era adolescentă, Simona o admira pe marea jucătoare de tenis Justine HENIN, care avea aceeași înălțime, dar mai important decât atât, aceeași determinare! Justine Henin este fost număr 1 mondial și câștigătoare a 7 titluri de grand slam.

„Abia după ce a decis că vrea să meargă pe calea acestui sport, pe la 14-15, a privit spre circuit. Şi din marea de campioane care se duelau la începutul anilor 2000, ea a ales-o pe micuţa Justine. Cea care se bătea de la egal la egal cu surorile Williams, cu Lindsay Davenport sau cu Maria Şarapova, toate jucătoare de forţă.” – via Gsp.ro

de Julia Sima

- pe instagram despre sport si ceea ce ne inspiră în sport, nume de cod: @ilovesport.winners

Foto homepage: By FocusStocker /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri