25 Aprilie 2018 publicat în Lifestyle 34 share-uri

Aceste reguli pot fi eliberatoare pentru multe dintre noi!

Ne-au plăcut tare mult perspectivele feministe asupra relațiilor elaborate de editorul Suzannah Weiss, specialist în studii de gen și sexualitate, într-un articol publicat pe site-ul everydayfeminism.com. Ne-am gândit că aceste reguli pot fi eliberatoare pentru multe dintre noi și că merită făcute publice și împărtășite cu cât mai mulți, așa că am tradus 29 dintre acestea.

Suzannah are studii și în cultura modernă și media, dar a efectuat și cursuri de neuroștiință cognitivă în cadrul Universității Brown.

Suzannah Weiss: 29 de reguli feministe eliberatoare despre relații și relațiile de dragoste

via everydayfeminism.com

1. Nu o să ascund faptul că sunt feministă doar pentru ca cineva să mă placă.

2. Nu o să mă simt obligată să întrețin relații intime cu cineva doar pentru că persoana respectivă se așteaptă la asta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

Foto: file404 /Shutterstock

3. Nu o să mă simt obligată să ies la o întâlnire cu cineva doar fiindcă este “băiat bun”.

4. Nu o să mă simt obligată să vorbesc cu cineva doar pentru că își dorește tare, tare mult ca eu să vorbesc.

5. Dacă cineva îmi violează limitele, nu o să mă întreb “ce am făcut eu de a condus către acest lucru”.

6. O să ignor sfaturile care îmi diminuează stima de sine, care mă învinovățesc și mă fac să mă simt o victimă sau sfaturile care mă încurajează să mă mulțumesc cu situația actuală.

7. O să țin la distanță oamenii care au ca rutina zilnică obiceiul de a spune lucruri negative despre categorii oprimate de oameni și nu o să mă simt prost în legătură cu asta.

8. Nu o să las pe nimeni să mă convingă că sunt “prea sensibilă” fiindcă sufăr atunci când alții suferă, “prea mânioasă” fiindcă îmi pasă de “micile” nedreptăți sau “îngustă la minte” fiindcă mă opun deciziilor altora doar fiindcă ei personal nu simt în același mod ca mine.

3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat

9. Nu o să îmi schimb convingerile doar fiindcă majoritatea oamenilor din jurul meu cred altceva.

10. Nu o să îmi cer scuze fiindcă mi-am exprimat nemulțumirea față de partenerul meu.

11. Nu o să las ca partenerul meu să mă facă să uit ceea ce gândesc cu adevărat.

12. Nu o să internalizez convingerile partenerului meu despre mine dacă nu sunt de acord cu ele.

13. Dacă sexul cu o persoană nu îmi face plăcere, o să mă opresc.

14. Dacă sunt nesigură de ceva ce partenerul meu vrea să facă, o să spun “nu” știind că pot să mă răzgândesc.

15. Nu o să spun niciodată “ok” când de fapt vreau să spun “poate”. Sau “poate” când de fapt vreau să pun “nu”.

16. Nu o să trăiesc după un plan care îmi spune că trebuie să am un partener, să mă căsătoresc sau să am copii până la o anumită vârstă.

Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Simulare Evaluarea Națională 2023. Subiectele primite de elevi la Matematică, proba scrisă PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL

17. O să mă străduiesc să cultiv dragostea pentru toți, respingând o definiție îngustă a iubirii care spune că trebuie simțită sau exprimată într-un anumit fel față de un grup selectiv de oameni.

Citește continuarea pe pagina urmatoare >>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri