Exercitiul recunostintei este perfect pentru a-ti incepe ziua, aducand la suprafata constientului DE CE-urile pentru care simtim sau am putea simti din ce in ce mai multa multumire in viata noastra.

2. Lista cu lucrurile fericite.

In fiecare seara, profesoara yoga ne recomanda sa identificam cel putin un lucru care ne-a adus fericirea in ziua tocmai incheiata. Cel mai dificil va fi atunci cand incheiem o zi grea, dar chiar si atunci va fi necesar sa gasim cel putin un motiv sau situatie care ne-a adus macar multumire profunda, daca nu fericire. Acest exercitiu este diferit de cel al recunostintei, care ne face constienti de cele ce avem deja si se focalizeaza pe capacitatea noastra de a gasi resurse optime chiar si in situatii dificile de viata, de a cultiva constant o stare de multumire si de bine interior.

“Cele doua exercitii sunt absolut simple si extrem de eficiente. Practic, daca nu avem la dispozitie sau nu dorim sa alocam timp meditatiei, putem face toate acestea in timp ce ne imbracam sa mergem la serviciu, ne facem dus, sau pur si simplu, atunci cand ne pregatim cina”, conchide profesoara de yoga Dana Tupa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

* Dana Tupa este Expert Yoga Teacher acreditat la Yoga Alliance International USA. Este si Fondatorul Purna Yoga Academy, scoala de yoga acreditata la acelasi for international. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alaturi de profesori i maestri din Romania si din strainatate (Thailanda, Elvetia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins i Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana in Chiang Mai, Thailanda, participand si la seminarii cu Dalai Lama in Elvetia si India. A sustinut cursuri de yoga i seminarii, atat in Romania, cat si in Thailanda, cel mai de succes dintre ele, considerandu-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditatie si vizualizare.

Foto int: n_defender/ Shutterstock; Foto homepage: Petar Paunchev /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri