Scrisoarea de adio a unei tinere de 27 de ani – Ceea ce este cu adevarat important in vietile noastre

Holly Butcher a trait in Australia si ne-a parasit in data de 4 ianuarie, rapusa de o boala rara, o forma de cancer care se numeste sacromul Ewing.

Scrisoarea de adio a lui Holly Butcher

Ii aud pe oameni cum se plang de cat de teribila le e munca sau cat de greu este sa faci exercitii – Fii recunoscator ca macar esti fizic in stare sa le faci. Munca si exercitiile pot sa para niste chestii atat de complicate… pana cand corpul tau nu iti va mai permite sa faci aceste lucruri. Am incercat sa traiesc o viata sanatoasa si asta era de fapt, marea mea pasiune. Apreciaza-ti sanatatea si buna functionare a corpului – chiar daca nu este masura ta ideala. Bucura-te de cat de uluitor este corpul tau. Misca-te si ingrijeste-l cu mancare proaspata. Nu face obsesii in privinta lui.

Aminteste-ti ca exista mai multe aspecte pozitive in ceea ce priveste o sanatate buna, in afara aspectului fizic… Lucreaza la fel de mult sa iti gasesti fericirea mentala, spirituala si emotionala. In felul acesta vei realiza cat de nesemnificativ si neimportant si stupid e sa ai un corp perfect asa cum este portretizat de relele de socializare… Sterge toate conturile care iti apar in listele tale de social media si care iti dau chiar si cel mai discret sentiment care te face sa te simti rau in legatura cu tine. Prieten sau nu.. Fii nemiloas/a atunci cand vine vorba despre starea ta de bine.

Fiti recunoscatori pentru fiecare zi in care nu va confruntati cu vreo durere sau chiar raceala, dureri de spate, o glezna accidentata, acceptati-le ca pe chestii naspa, dar fiti recunoscatori ca acestea nu va ameninta viata si ca vor trece.

Plangeti-va mai putin, oameni buni!... Si ajutati-va mai mult unul pe celalalt.

Daruiti, daruiti, daruiti. Este adevarat ca va fericiti mai mult facand lucruri pentru ceilalti si nu pentru voi insiva. Mi-as fi dorit sa fi facut acest lucru mai mult. De cand sunt bolnava am intalnit cei mai minunati si buni oameni si am primit cele mai frumoase si iubitoare ganduri de suport din partea familiei mele, prietenilor si strainilor; mai mult decat as fi putut eu sa ofer in schimb. Nu voi uita niciodata acest lucru si voi fi pentru totdeauna recunoscatoare fata de acesti oameni.

Este un lucru straniu sa ai bani de cheltuit… la sfarsit, cand mori. Nu este un moment cand iesi in oras si cumperi lucruri pe care de obicei le-ai fi cumparat, cum ar fi o rochie noua. Te face sa te gandesti cat de prosteste credem ca merita sa cheltuim atatia bani pe haine noi si „lucruri” in vietile noastre.

Cumpara-i ceva frumos prietenei tale in loc sa iti iei o rochie noua, un produs de infrumusetrae sau o bijuterie pentru nunta urmatoare. 1. Nimanui nu ii pasa daca porti aceeasi rochie de doua ori. 2. Te face sa te simti bine. Scoate-ti prietenii la o masa in oras sau si mai bine, gateste-le ceva. Daruieste-le o planta, un mesaj sau o lumanare si spune-le ca ii iubesti atunci cand le oferi.

Pune pret pe timpul celorlalti oameni. Nu ii lasa sa astepte. Pregateste-te mai devreme daca esti unul dintre acei oameni care apreciaza ca prietenii sai vor sa impartaseasca timpul cu tine, nu sa stea singuri si sa te astepte. Vei capata si respect pentru asta!

Anul acesta, familia noastra a fost de acord sa nu ne mai facem cadouri, chiar daca in felul acesta bradutul arata cam trist si gol, dar a fost asa dragut fiindca oamenii nu s-au mai simtit presati sa faca cumparaturi, iar acest efort l-am pus in a ne scrie cate o felicitare frumoasa unul celuilalt. Si in plus.. imaginati-va familia mea incercand sa imi cumpere mie un cadou, stiind ca probabil acesta va ramane in posesia lor in final… ciudat! Poate parea aiurea, dar pentru mine, aceste felicitari au insemnat mult mai mult decat orice impuls de a cumpara.

Noua ne-a fost mai usor sa facem acest lucru si fiindca in familia noastra nu sunt inca copii. In orice caz, morala este aceasta – cadourile nu sunt necesare pentru un Craciun care sa conteze. Sa merg mai departe.

Folositi-va banii pentru experiente… Sau macar nu ratati experiente fiindca v-ati petrecut toate experientele pe chestii materiale.

Straduiti-va sa faceti acea excursie la mare pe care o tot amanati de ceva vreme. Afundati-va picioarele in apa si in nisip. Udati-va fata cu apa sarata.
Iesiti in natura.

Spune-le celor pe care ii iubesti ca ii iubesti, ori de cate ori ai ocazia si iubeste-i cu toata forta.

Incercati sa va bucurati mai mult de momente mai degraba decat sa le captati prin intermediul ecranelor de la telefon. Viata nu e facuta ca sa o traim in spatele unui ecran si nici depsre a face fotografia perfecta. Bucurat-va de moment, oameni buni! Nu incercati sa o captati pentru altii.

Si acum, o intrebare retorica razleata. Merita sa petreci aceste cateva ore ca sa iti faci parul si machiajul in fiecare zi sau sa iesi intr-o seara? Nu am inteles niciodata acest aspect in legatura cu femeile.

Treziti-va devreme din cand in cand si ascultai pasarelele in timp ce admirati frumoasele culori pe care le creeaza soarele care rasare.

Asculta muzica. Relaxeaza-te. Muzica este terapie.

Alinta-ti cainele. Dintre toate, aceasta imi va lipsi.

Vorbeste cu prietenii tai. Pune jos telefonul. Sunt bine?

Calatoreste catre locurile la care visezi, nu face acest lucru daca nu simti.

Munceste ca sa traiesti, nu trai pentru a munci.

Serios, fa absolut orice te face fericit.

Mananca prajitura aia. Fara sa te invinuiesti.

Spune nu lucrurilor pe care nu ti le doresti.

Nu te simti presta/ sa faci ceea ce cred alti oameni ca ar fi bun pentru ei in viata… poate tu iti doresti o viata mediocra si asta e chiar O.K.

Spune-le celor pe care ii iubesti ca ii iubesti, ori de cate ori ai ocazia si iubeste-i cu toata forta.

De asmeenea, amintestet-ti ca daca ceva te face sa te simti mizerabil, ai puterea sa schimbi acest lucru – in dragoste sau iubire, sau orice ar fi.

Ai increderea in tine ca poti sa schimbi. Nu stii cat timp ai pe pamantul asta, asa ca nu il petrece simtindu-te mizerabil.

Stiu ca auziti acest lucru tot timpul, dar este foarte advarat.

Deci, acestea sunt sfaturile unei tinere. Accepta-le sau nu!

Oh, si inca un lucru, daca poti, fa un bine pentru umanitate (si pentru mine) si incepe sa donezi sange in mod regulat.

Te va face sa te simti mai bine, cu bomusul adaugat ca asa salvezi vieti. Cred ca este ceva a carui importanta este trecuta cu vederea, chiar daca o donatie salveaza trei vieti! Iata un impact masiv pe care orice persoana il poate avea.

Sangele donta m-a ajutat pe mine sa raman in viata inca un an in plus - un an pentru care voi fi intotdeauna recunoscatoare pentru ca am mai putut sa il petrec aici pe Pamant cu familia mea, prietnii si catelul meu.

Un an in care am avut unele dintre cele mai frumoase momente din viata mea.

Pana ne vom intalni din nou,
Hol
Va pup.”

Foto: By Irina Alexandrovna/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri