8 Ianuarie 2018 publicat în Lifestyle 15 share-uri

9 pasi care fac planificarea unei calatorii mai usoara in 2018, luand in considerare prioritati, obstacole, destinatii, cheltuieli, economii, timp, inspiratie si prieteni.

4. Economiseste bani pentru calatorii

Dincolo de inspiratie, avem nevoie de buget pentru calatorii, dar dificultatea nu-i nici pe jumatate atat de mare pe cat iti inchipui. Trebuie doar sa o iei pas cu pas.

In primul rand, fa-ti o idee despre cat te-ar putea costa calatoria visurilor tale. Include preturile la avion si la cazare, transportul de la fata locului si mancarea. De asemenea, verifica costul mediu de viata in coltul respectiv de lume si calculeaza-ti banii de buzunar.

Dupa ce te-ai pus la punct cu numerele, incepe sa cantaresti situatia. Compara-ti veniturile cu cheltuielile, fixeaza-ti o limita lunara a bugetului si da-ti seama cat ai putea sa pui deoparte, o data sau de doua ori pe luna. N-ar fi rau nici sa-ti cumperi un clasic porcusor roz si sa pui banii la pusculita.

Si ca sa tii pasul cu realitatea, revizuieste planul economic in mod constant si vezi daca are nevoie de ajustari.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

5. Maximizeaza bugetul de care dispui

Dupa ce ai invatat cum sa reduci din cheltuieli, vezi daca ai putea accesa venituri suplimentare. Poate ai lucruri prin casa pe care se aduna praful si pe care le poti vinde.

Cand iti planuiesti calatoria cauta „lucruri gratuite de facut in…”, alege o cazare care are acces la bucatarie si descopera pietele locale.

Cauta abonamente de transport mai ieftine pentru turisti si, inainte sa pornesti sa vizitezi obiectivele locului, cumpara de la supermarket gustari si bauturi.

In ceea ce priveste biletul de avion, baga de seama ca e intotdeauna mai ieftin sa calatoresti in timpul saptamanii si inca si mai ieftin dupa-amiaza.

6. Fa-ti timp pentru calatorii

Ti-ai ales destinatia si ai deja o lista de lucruri pe care trebuie sa le vezi. Ai facut niste calcule rapide ca sa-ti dai seama cam de cat ai avea nevoie in materie de bani si de timp. Si apoi iti revine gandul „la anu’ parca suna mult mai fezabil”.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Pentru a trai din ele experiente incredibile, calatoriile nu au nevoie sa fie nici lungi, nici scumpe. Planifica din timp si organizeaza weekenduri prelungite. Poti incepe sa descoperi lumea chiar si pentru trei zile petrecute in alta parte decat intre granitele orasului. Important: nu incerca sa vezi totul de prima data. Alege cateva obiective pe care sa le vizitezi si lasa-ti programul deschis pentru ce iti pregateste hazardul.

Tot secretul sta in asteptarile pe care le ai de la vacanta ta si in perceptia asupra timpului. Numai daca stai si numeri weekendurile iti dai seama ca dispui de 104 zile libere pe an. Mai adauga trei saptamani de concediu si ajungi la trei luni pe care le poti dedica acestor calatorii. Asta fara sa mai luam in calcul sarbatorile legale. Da, ai destul timp!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri