6 Decembrie 2017 publicat în Lifestyle 23 share-uri

Iubirea nu ar trebui sa fie confundata cu a ne lasa ranite, nerespectate, manipulate sau abuzate.

Uneori, in ciuda greutatilor si nefericirii, avem si sentimente puternice fata de persoana langa care ne dorim sa fim dar sentimentele pe care le avem fata de alta persoana, nu ar trebui sa ne opreasca niciodata sa ne intrebam daca ne aflam cu adevarat intr-un loc bun pentru noi sau nu.

Ati auzit si voi aceasta conversatie vreodata?

„- E un nemernic.
- Atunci de ce stai langa el?
- Pentru ca il iubesc.”

Astfel de replici descriu de fapt comportamente disfunctionale. Da, dragostea este un aspect important in vietile noastre si asa ar trebui sa fie, insa iubirea nu ar trebui sa fie confundata cu a ne lasa ranite, nerespectate, manipulate sau abuzate. Este ceea ce traiesti cu adevarat o relatie sanatoasa?

Iata cele 10 legi ale iubirii…

…ale unei iubiri sanatoase, catre care ar trebui sa tinzi:

1. Legea iubirii adevarate: „Am incredere in tine”

Nu conteaza cat de mult te atrage cineva! Nu conteaza cat de mult tii la acea persoana. Mai mult decat orice forma de atractie, ar trebui sa conteze daca te simti in siguranta langa aceast om. Poti avea incredere in el? Poti sa ai incredere ca te va asculta atunci cand ai cea mai mare nevoie, ca te poate sprijini, ca iti poate accepta si vulnerabilitatile, nu doar aspectele pozitive? Are la randul sau incredere in tine ca s aiti dezvaluie vulnerabilitatile sau sa iti ceara sfaturile?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Increderea este esentiala in relatiile sanatoase. Fara incredere unul in celalalt veti trai o viata plina de rani emotionale si teama.

Atunci cand iubesti, ia in considerare acest aspect. Pune-ti aceasta intrebare: „Pot avea incredere in acest om?” Daca raspunsul este nu, intreaba-te daca vrei sa traiesti o viata de teama si neincredere alaturi de un partener instabil.

2. Legea iubirii adevarate: „Ma simt respectata.”

Se intampla sa iubim oameni care nu sunt buni pentru noi si cel mai sanatos ar fi sa acceptam acest lucru si sa nu ne lasam sa fim in situatii unde nu avem respect deplin. A fi respectate inseamna a fi apreciate in totalitate, a fi pretuite si a simti ca noi contam in viata acelei persoane. A fi respectata inseamna atunci cand opiniile tale, emotiile tale conteaza. Inseamna

3. Legea iubirii adevarate: „Ma simt in siguranta.”

Te simti in siguranta in aceasta relatie? Daca raspunsul este „nu”, nu conteaza cat de mult il iubesti pe celalalt. Iubirea poate face dificila plecarea si este intr-adevar un chin emotional. Insa daca nu te simti in siguranta in aceasta relatie, este mai bine sa stai departe. A iubi un partener abuziv, nu il va face sa se opreasca. Dragostea ta nu te salveaza de rani.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

4. Legea iubirii adevarate: "Ma simt fericita langa tine."

Sunteti fericiti si recunoscatori ca existati unul in viata celuilalt? Te simti importanta in viata partenerului tau? Iata niste intrebari importante pe care ar trebui sa ti le pui. Sarbatoriti impreuna faptul ca v-ati intalnit?

Iti multumesc din suflet ca te iubesc. Acesta este cantecul iubirii. – Liviu Rebreanu

Foto: Pexels

5. Legea iubirii adevarate: "Il plac asa cum e. Si el ma place asa cum sunt."

Suna straniu aceasta asumptie, dar se intmpla adesea ca oamenii sa stea unul langa celalalt din comoditate sau obisnuinta. Este destul de comun ca oamenii sa stea langa parteneri pe care nu ii plac cu adevarat. Dar nu ar trebui sa ramai intr-o relatie care nu te implineste, langa un om langa care nu te simti autentica si insufletita.


Citeste mai departe >>>

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri