28 Noiembrie 2017 publicat în Lifestyle 61 share-uri

Thich Nhat Hanh este cel mai important lider spiritual Zen al momentului si pentru noi, aici la Garbo.ro, o constanta sursa de inspiratie si energie pozitiva.

Cunoscuta realizatoare Oprah Winfrey l-a avut ca invitat pe Thich Nhat Hanh intr-una din emisiunile ei Super Soul Sundays, dedicata unor invitati exceptionali, adesea lideri spirituali care ne arata cum sa traim mai frumos.

Thich Nhat Hanh ne invata sa traim prin practica mindfulness, adica practica de a cultiva intelegerea si compasiunea, care sunt „fundatia pentru fericire”, dupa cum spune invatatorul. „Fericirea este posibila doar in aici si acum.” Cand suntem prezenti si iubirea devine mai puternica.

In conversatie cu Oprah Winfrey, maestrul zen a impartasit care sunt acele 4 mantre care pot face ca o iubire romantica sa fie mai puternica. Iata ce tip de energie trebuie sa invocam pentru a aduce iubirea in vietile noastre:

Prima mantra, spune Thich Nhat Hanh, este:

Draga, sunt aici pentru tine.

„Cand iubesti pe cineva, cel mai bun lucru pe care i-l poti oferi este prezenta ta. Cum poti iubi daca nu esti acolo? Si te uiti in ochii lui/ei si ii spui: <<Draga, stii ceva? Sunt aici pentru tine.>> Ii oferi prezenta ta. Adevarata ta prezenta – nu esti preocupat/a de trecut, viitor sau proiectul tau. Tu existi pentru persoana pe care o iubesti.”, spune Thich Nhat Hanh.

A doua mantra este:

Draga, stiu ca esti aproape si sunt foarte fericit/a ca esti aici.

„In acest fel, tu recunosti prezenta persoanei pe care o iubesti ca fiind ceva foarte pretios. Si iti folosesti intelepciunea pentru a recunoaste acest lucru. Imbratiseaza-o pe fiinta pe care o iubesti in mindfulness si ea va inflori ca o floare. A fi iubit inseamna ca existenta ta sa fie recunoscuta. Aceste doua mantre pot sa va aduca fericire instantaneu. Chiar si atunci cand persoana pe care o iubesti nu este langa tine. Poti folosi telefonul pentru a practica aceasta mantra.”, ne invata maestrul zen.

Citeste mai departe>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri