Beth Moon este fotografa care a calatorit 14 ani in jurul lumii surprinzand prin intermediul imaginilor sale cei mai maiestuosi si batrani copaci ai lumii, copaci care au supravietuit testului timpului. Descopera cateva dintre imaginile postate de artista pe contul sau de Instagram:

Beth Moon este o fotografa din New York pasionata de frumos si indragostita de copaci. Artista si-a petrecut 14 ani din viata calatorind pe aproape fiecare continent al planetei cautand cei mai batrani si maiestuosi copaci din lume pentru a-i fotografia si a le surprinde povestea si splendoarea prin intermediul imaginilor. Unii dintre copacii pozati de artista au crescut si traiesc in unele dintre cele mai vitrege conditii din lume, in locuri izolate, au varste matusalemice si au invins prin longevitatea si puterea lor chiar si structurile create de mana omului. Copacii au fost fotografiati atat in lumina zilei, cat si sub cerul noptii, printre cei pozati in timpul zilei numarandu-se baobabul, sequoia, tisa si alti copaci antici care au trecut testul timpului.

Totodata, Beth Moon a fotografiat copaci de kokerboom (Aloidendron dichotomum) si baobabi din Africa de Sud, Namibia si Botswana inconjurati de mii de stele. Fotografiile in care a pozat copacii noaptea au fost inspirati, marturisea artista pe site-ul sau, de 2 studii stiintifice fascinante care subliniaza legatura dintre cresterea copacilor si miscarile si ciclurile astrale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Colecția adidas x Marimekko: mișcarea oferă un optimism nelimitat Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Astfel, conform primului studiu, se pare ca radiatia cosmica are un impact mult mai mare asupra cresterii copacilor decat insasi ploaia sau temperatura anuala. Cel de-al doilea studiu asupra caruia a vrut sa atraga atentia Beth Moon specifica ca mugurii copacilor isi schimba marimea si forma in corelatie directa cu luna si planetele.

Proiectul fotografic s-a finalizat cu publicarea cartii “Ancient Trees: Portraits of Time” in care artista a inclus 60 dintre cele mai bune fotografii duotone ale sale.

“Fiind cele mai mari si mai in varsta monumente in viata, cred ca acesti copaci simboli vor avea o semnificatie mult mai ampla, mai ales intr-un timp cand atentia noastra este indreptata asupra modului in care putem gasi modalitati mai bune pentru a trai in mediul nostru", mentiona artista pe site-ul sau bethmoon.com. "Percepand timpul intr-un mod mai vast, dezvoltand o relatie cu lumea naturala, purtam aceasta constientizare cu noi caci devine o parte din cine suntem. Nu imi pot imagina o modalitate mai buna de a comemora vietile celor mai dramatici copaci ai lumii, multi dintre ei fiind in pericol de distrugere, decat expunandu-le portretele”, adauga Beth in declaratia sa artistica.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Puteti vedea imaginile pe contul de Instagram bethmoonphotography

Foto homepage: LMspencer /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri