22 Noiembrie 2017 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Miyamoto Mushashi este cunoscut ca cel mai mare calugar budist spadasin care a trait vreodata. In timpurile sale era respectat si venerat pentru intelepciunea sa profunda si felul cum manuia cele doua spade in dueluri.

Miyamoto Mushash este fondatorul stilului Niten-ry si autorul cartii spirituale „Gorin no Sho” „Cartea celor cinci cercuri - Pamantul, Apa, Focul, Vantul si Vidul”.

Miyamoto Mushash (1584 -1645) mai este cunoscut si sub numele sau budist Niten D raku. Inainte sa treaca in nefiinta, el a scris despre principiile de baza care i-au ghidat viata. Fiecare dintre aceste principii ne invata sa ne detasam de fortele externe noua, cele pe care nu le putem controla, dar in acelasi timp ne invata sa controlam ceea ce se poate, adica pe noi insine. Cu exercitiu si constientizare, oricine poate sa isi insuseasca acest ghid esential de viata.

10 sfaturi ale calugarului spadasin Miyamoto Mushashi

1. Sa nu te judeci! Accepta-te!

Acceptarea este cea mai importanta atitudine cand vine vorba sa ne depasim provocarile mentale. Trebuie sa ne acceptam chiar si trairile negative ca anxietatea si stresul. Cand accepti aceste aspecte ale tale, te accepti de fapt pe tine insuti. Nu te mai lupta in zadar. Te lupti cu tine. Accepta-te. Accepta tot ceea ce nu poti schimba in acest moment.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Miyamoto Mushash stia ce forta nebanuita poarta acceptarea. Psihologii din ziua de astazi au dezvoltat o multime de tehnici prin care noi sa reusim sa traim in mai multa acceptare si prietenie fata de noi insine, dar este un secret pe care invatatii lumii il cunosc din vechi timpuri.

Accepta si nu judeca tot ceea ce apare in interiorul tau si in felul acesta iti va fi mai usor sa accepti tot ceea ce apare in exteriorul tau. Aceasta este forta pe care o avem in fata incontrolabilului.

2. Sa nu depinzi, sub nicio forma, de nici un sentiment partial

Emotiile, trairile pe care le avem, sentimentele sunt precum norii pe cer. Apar si dispar… Nu te lasa controlat/a de emotii! Nu vei fi fericit tot timpul si nici nefericit mereu!

3. Sa nu te amagesti luandu-te prea in serios

Gandeste-te mai putin la tine si mai mult la intreaga lume. Cand te gandesti prea mult la tine insuti iti amplifici ego-ul si insecuritatile. Oamenii fericiti sunt aceia care ii ajuta pe ceilalti. Fii umil, nu te lua prea in serios si concentreaza-te spre a-i ajuta pe ceilalti.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

4. Sa nu strangi arme mai multe decat cele care iti pot fi de folos

Aceast principiu este un tribut adus de catre Miyamoto MushashI vremurilor sale, dar il putem aplica si astazi. Asuma-ti absolut tot ceea ce faci, invata tot ceea ce stii ca iti va aduce un folos.

 

5. Sa nu regreti nimic din ceea ce ai facut in trecut

Regretul este o emotie nefolositoare. Nu mai putem sa schimbam ceea ce s-a intamplat. Dar putem invata din ceea ce s-a intamplat. Este important sa nu ne agatam de sentimentul de regret, ne tine precum o ancora pe loc.

 Foto homepage: Shutterstock/ Anna Jurkovska

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri