20 Noiembrie 2017 publicat în Lifestyle 66 share-uri

Sfaturi Marcus Aurelius: Atunci cand avem de-a face cu oameni dificili sau negativi, cu oameni care ne trateaza urat, cu oameni care au gresit fata de noi si ne cauzeaza durere, iata ce trebuie sa facem...

- Intelege ca viata este foarte scurta si a te simti ranit sau ofensat o face sa fie chiar si mai scurta. In scurt timp, vom si cu totii morti si vom zace in pamant unii langa altii asa ca reconsidera inutilitatea conflictului dintre voi in lumina acestui adevar.

Foto: Yury Zap /Shutterstock

- Aminteste-ti ca si tu poti fi dificil fata de alti oameni. Aminteste-ti intotdeauna ca si tu esti un om si ai greselile tale. Intreaba-te daca ai si tu aceleasi greseli precum cel care a gresit fata de tine. Daca nu, imagineaza-ti daca si tu esti capabil sa faci aceleasi lucruri in circumstante similare. Uneori suntem orbi fata de propriile defecte si a realiza ca si tu poti face acelasi greseli te poate face sa fii mai tolerant.

- Consideram ca oamenii sunt dificili atunci cand consideram ca au gresit fata de noi si ASTEPTARILE noastre.

- Incearca sa intelegi ce se afla in spatele atitudinii persoanei care te-a ranit/ jignit, cat de mult sunt nevoiti oamenii negativi sa isi protejeze propriile opinii si credinte. Se prea poate sa nu fie dificili fata de tine, ci fata de o opinie de-a ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

- Asigura-te ca intelegi complet ceea ce este rau si ceea ce este bine. Se poate sa nu ai suficiente informatii despre circumstantele cu care se confrunta persoana pe care o consideri dificila. Inainte de a emite o judecata corecta fata de o persoana sau faptele sale, trebuie sa afli si sa inveti mai multe despre persoana respectiva.

- Incearca sa te gandesti si daca comportamentul persoanei care te supara este unul corect fata de tine. Daca da, nu ai de ce sa te plangi. Daca nu, gandeste-te ca nu a intentionat sa se poarte astfel fata de tine sau ca a fost involuntar.

Sursa: stoic.guide

Puteti citi Meditatiile lui Marcus Aurelius pe https://classics.mit.edu/Antoninus/meditations.html

Foto homepage: f_y_b /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri