Palme d’Or, Grand Prix, Premiul de regie, Premiul pentru scenariu si cel mai bun actor sau Camera d’Or sunt printre cele mai importante distinctii acordate de Festivalul de la Cannes iar filmele recompensate cu acestea in 2017 vor fi difuzate in premiera in Romania la cea de-a 8-a editie a Les Films de Cannes à Bucarest, intre 13 si 22 octombrie.

120 Battements par minute cunoscut si ca BPM, realizat de regizorul francez de origine marocana Robin Campillo, este castigatorul Grand Prix-ului de anul acesta, Campillo fiind ovationat la Cannes minute intregi dupa anuntul acordarii premiului. Drama inspirata din lupta grupului activist Act-Up Paris impotriva indiferentei generale in fata victimelor provocate de virusul SIDA in Franta anilor ‘90, este si propunerea Frantei la Oscarul pentru cel mai bun film strain. Filmul a fost vandut in aproape 40 de tari, iar in Romania va fi proiectat in premiera la Les Films de Cannes à Bucarest, urmand sa fie distribuit in cinematografe de Voodo Films.


Scena din filmul "Ava"

Detinatoare a unui Oscar pentru scenariul Lost in Translation, Sofia Coppola si-a adaugat anul acesta in palmares Premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes pentru drama The Beguiled. Actiunea plasata in timpul Razboiului Civil din Statele Unite, le are in rolurile principale pe Nicole Kidman, Kirsten Dunst si Elle Fanning, a caror existenta izolata de restul lumii intr-un internat de fete din Virginia, este bulversata de aparitia caporalului unionist McBurney, Collin Farrell, caruia ii ofera refugiu si ii ingrijesc ranile. Sofia Coppola rescrie povestea din filmul cu acelasi titlu realizat de Don Siegel in 1971, de data aceasta din perspectiva feminina a celor trei protagoniste. Filmul este distribuit in Romania de Ro Image.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Andreea Bălan și Andreea Antonescu, mesaje după finala America Express. Artistele au pierdut marele premiu: „Am luptat cot la cot” LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Comparat de The Times cu Taxi Driver al lui Martin Scorsese - „This is the Taxi Driver for a new century” - You Were Never Really Here, de Lynne Ramsay a fost recompensat la Cannes atat cu Premiul pentru scenariu cat si cu cel pentru interpretare masculina, primit de Joaquin Phoenix. Intr-un rol care aminteste de Travis Bickle interpretat de Robert De Niro in povestea lui Martin Scosese, Phoenix este un fost agent FBI, taciturn si brutal, care incearca sa o recupereze pe Nina (Ekaterina Samsonov) fiica adolescenta a unui politician, aparent rapita, folosindu-se de arma lui preferata, un ciocan. Produs de Why Not Productions, filmul va avea premiera in Franta pe 8 noiembrie iar in Romania este distribuit de Voodoo Films.


Scena din filmul Jeaune Femme

Tot din competitia oficiala vor fi prezentate in premiera in Romania si castigatorul Palme D’Or, The Square, in regia lui Ruben Östlund dar si Premiul Juriului, drama Loveless in regia lui Andrey Zvyagintsev, autorul unor lungmetraje precum Leviathan (Cel mai bun scenariu, Cannes 2014/ nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain) sau Elena (Premiul special al Juriului Un Certain Regards, Cannes 2011). Filmele sunt distribuite in Romania de Independenta Film.

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Selectia Les Films de Cannes à Bucarest include si premiera filmului Jeune Femme (Montparnasse Bienvenue), regizat de Léonor Seraille, prezentat in competitia Un Certain Regard si recompensat cu Premiul Camera d'Or. O poveste care o are in prim plan pe Paula (Laetitia Dosch) intoarsa de curand in Paris dupa o lunga absenta pregatindu-se de un nou inceput fara a avea insa un plan de viata. Filmul vorbeste despre „o generatie care pare ca traieste doar in prezent ... in mod paradoxal unii oameni sunt coplesiti de multitudinea de posibilitati si optiuni pe care le au la dispozitie”, scrie The Hollywood Reporter. Din competitia Un Certain Regard, va fi proiectat in festival si thrillerul Wind River – Premiul pentru regie – Un Certain Regard, 2017 – semnat de Taylor Sheridan, autorul scenariilor unor filme ca Sicario sau Hell or High Water, pentru acesta din urma fiind nominalizat la Oscar.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr


Scena din filmul Wild River

Documentarul lui Emmanuel Gras, Makala, o incursiune in viata unui tanar vanzator de mangal din Congo care se traduieste sa asigure un viitor mai bun pentru el si familia lui, a fost recompensat cu Marele Premiu Semaine de la Critique anul acesta la Cannes. Tot in Semaine de la Critique, Premiul SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques a fost atribuit productiei Ava regizata de Léa Mysius, despre o tanara care isi pierde treptat vederea. Filmat pe 35 mm, Ava este „in acelasi timp un portret complex al personajului principal, dar si un ramas bun indurerat, adresat imaginilor efemere - ultimele pe care Ava le va vedea ... este intr-un fel si un tribut adus filmarii pe pelicula, care pare deja un act de nostalgie radicala”(Variety).

Biletele pentru cea de-a opta editie a Les Films de Cannes à Bucarest vor fi puse in vanzare saptamana aceasta pe Eventbook.ro si in reteaua Eventbook.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Mai multe detalii despre filmele si invitatii celei de-a 8-a editii Les Films de Cannes à Bucarest se regasesc pe site-ul oficial al festivalului, filmedefestival.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri