10 Octombrie 2017 publicat în Lifestyle 25 share-uri

Iti poti folosi creierul fie in favoarea ta, fie in defavoarea ta. In incercarea de a ne proteja, creierul uman reuseste insa sa ne tina pe loc in anumite aspecte ale vietilor noastre. Sa invatam sa ne folosim creierul in favoarea noastra necesita constientizare si exercitiu.

Iti prezentam 4 greseli pe care le face creierul nostru in viata de zi cu zi

1. Creierul tau nu iti permite sa iti chestionezi propriile credinte

Ai observat vreodata pe Facebook ca aproape tot ceea ce vezi este o reflectie a ceea ce te intereseaza pe tine, o reflectie a credintelor tale si a oamenilor care iti plac?

Facebook foloseste un algoritm prin care iti arata informatii ce ar putea sa iti placa. Creierul nostru functioneaza intr-o maniera asemanatoare si selecteaza oameni, locuri si opinii care se potrivesc sistemului tau de credinte.

Problema este ca in felul acesta blocheaza si informatii pe care el le considera amenintaoare pentru perspectiva ta asupra lumii, ceea ce te impiedica sa mai descoperi perspective alternative despre viata, munca, iubire si alte lucruri importante pentru tine; in felul acesta ramai blocat/a intr-o „bula de realitate”.
Solutia: Fa un efort constient prin care sa te inconjori de o varietate de opinii si ramai deschis/a fata de noi perspective si evolutia propriilor credinte, intr-un mod care poate servi nevoilor tale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

 

Foto: Shutterstock

2. Creierul tau te face lenes

Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de procrastinare. Sa sari direct la concluzii. Sa nu termini ceea ce ai inceput. Sa pui etichete oamenilor si situatiilor… Sunt multe moduri prin care creierul tau refuza sa faca treaba si iti ofera mai degraba scurtaturi, de cele mai multe ori la cheltuiala a ceva ce ti-ar fi cu mult mai benefic.

In incercarea de a-si prezerva energie, creierul tau iti rapeste ocazia de a-ti maximiza productivitatea, de a invata lucruri noi, de a-i intelege pe ceilalti intr-un mod mai profund si de a face o munca de care sa fii cu adevarat mandru/a.

Solutia: Creeaza-ti un sistem prin care sa iti incurajezi creierul sa nu mai aleaga scurtaturile. Ofera-ti o recompensa atunci cand ai terminat o carte, practica ritualuri zilnice care sa previna procrastinarea. Incepe cu treburile mai dificile pe care le ai de facut intr-o zi. Pe masura ce faci acest lucru, creierul tau va forma noi cai neuronale pentru un comportament care sa fie mai avantajos tie. Cu timpul, aceste lucruri vor necesita mai putin efort.

Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri