Sanatatea este Darul Vietii! Sfaturile lui Swami Sivananda, invatator hindus, pentru o sanatate fizica si mentala infloritoare

4 Octombrie 2017 publicat în Lifestyle 625 share-uri

Cand esti intr-un stare de sanatate perfecta, toate organele - inima, plamanii, creierul, rinichii, ficatul, intestinul - toate lucreaza intr-o armonie perfecta si isi indeplinesc functiile satisfacator. O persoana sanatoasa zambeste si rade si este vesela si fericita. Descopera sfaturile nepretuite ale lui Swami Sivananda despre cum sa iti mentii sanatatea infloritoare pentru cat mai mult timp:

Swami Sivananda este cunoscut in lumea intreaga pentru invataturile sale spirituale hinduse nepretioase si pentru numeroasele carti de yoga si de interpretare a vedelor pe care le-a scris. Multe dintre ideile invatatorului hindus sunt universale, iar invataturile sale mai mult decat exceptionale. Sanatatea este deopotriva a mintii, a trupului si a spiritului, considera Swami Sivananda, iar cele 3 trebuie armonizate astfel incat toate organele sa functioneze optim si functiile corpului sa se desfasoare normal. Iata cateva dintre invataturile si sfaturile lui Swami Sivananda care circula pe internet si care ne pot calauzi in drumul nostru catre o sanatate mentala, psihica si fizica minunata.

Ce este de fapt sanatatea? Sanatatea este acea stare in care dormi bine, iti digeri mancarea bine, esti liber de orice tip de boala sau disconfort. Cand esti intr-un stare de sanatate perfecta, toate organele – inima, plamanii, creierul, rinichii, ficatul, intestinul – toate lucreaza intr-o armonie perfecta si isi indeplinesc functiile satisfacator. O persoana sanatoasa zambeste si rade si este vesela si fericita. Isi indeplineste responsabilitatile zilnice cu usurinta si confort si este capabila sa munceasca fara sa fie obosita, fiind eficienta fizic si mental. Asa arata sanatatea in viziunea lui Swami Sivananda, se arata in publicatia www.yogamag.net

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România

Invataturile si sfaturile lui Swami Sivananda pentru o sanatate mentala buna

Ai grija la gandurile tale. Orice trimiti din mintea ta, vine inapoi la tine. Fiecare gand care iti trece prin minte este un bumerang. Daca urasti pe cineva, ura se va intoarce la tine. Daca ii iubesti pe ceilalti, iubirea se va intoarce la tine. Un gand rau este de trei ori blestemat. In primul rand, ii face rau celui care l-a gandit, nedreptatindu-i corpul mental. In al doilea rand, ii face rau celui impotriva caruia s-a indreptat. In al treilea rand, ii face rau intregii omeniri viciind intreaga atmosfera mentala.

Fiecare gand rau fata de o persoana este o sabie indreptata catre persoana respectiva. Daca intretii ganduri de ura, esti cu adevarat un “ucigas” al omului impotriva caruia ai nutrit ganduri de ura. Si apoi te “sinucizi” caci aceste ganduri ricoseaza doar asupra ta, de fapt. O minte in care salasluiesc frecvent gandurile rele actioneaza precum un magnet pentru a atrage ganduri asemanatoare de la altii si prin urmare intensifica raul original.

Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Sa presupunem ca esti asaltat de ganduri deprimante. Experimentezi depresia. Ia o ceasca de ceai. Stai linistit. Inchide ochii. Descopera cauza depresiei si incearca sa o inlaturi. Cea mai buna metoda de a invinge gandurile deprimante si depresia care ii urmeaza este sa te gandesti la ganduri si lucruri care te inspira. Aminteste-ti din nou, pozitivul invinge negativul. (Swami Sivananda in 'Thought Power' – Puterea Gandului, via www.awakin.org)

Mania este un semn de slabiciune mentala, iar daca iti controlezi mania, vei avea in rezervorul tau energie infinita. Cum sa controlezi mania? Facand urmatoarele: incearca sa uiti si sa ierti si sa il vezi pe Dumnezeu in tot, acceptand vointa sa. Daca faci acestea, nu te poti mania. Daca insa gasesti ca este dificil sa iti stapanesti mania, paraseste imediat locul respectiv. Fa o plimbare lunga, bea apa proaspata, spune o mantra si repet-o in minte.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Iar daca simti ca mania a pus totusi stapanire pe tine, incearca sa fii indiferent fata de ea. Fii martor la mania ta si nu te identifica cu ea. Umple-ti in schimb mintea cu idei ale iubirii. De asemenea, incearca sa practici rabdarea. De multe ori, oamenii isi pierd controlul fiindca devin nerabdatori. Permite-i mintii tale poposeasca constant asupra opusului maniei – virtutea rabdarii. Nu ii da frau liber maniei. Controleaza-ti corpul mai intai si mentine controlul fizic asupra ta. Daca poti, incearca sa pastrezi 2 ore tacerea in fiecare zi, iar ocazional pastreaza tacerea pentru o zi intreaga si vei observa diferenta.

Nu te certa mult. Nu riposta si evita cuvintele abuzive. Masoara-ti cuvintele. Daca cineva te abuzeaza sau insulta, taci si nu te identifica cu cuvintele sale. (via www.scribd.com)

Alimentatia influenteaza starea de iritabilitate si mania. Evita alimentele care te fac iritabil si consuma alimente proaspete precum spanac, orz, nuci, fructe, frunze verzi etc.

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Spune intotdeauna adevarul si rosteste intotdeauna cuvinte incurajatoare, dulci. Nu condamna, nu critica si nu descuraja. Nu ridica vocea si nu tipa la copiii mici sau la subordonatii tai.

Renunta sa mai stai in preajma acelora care sunt o companie proasta pentru tine. Renunta la fumat, la carne si la bauturile alcoolice. Incearca chiar sa tii post conform religiei tale.

Fii multumit cu ceea ce ai si incearca sa iti reduci dorinta de a poseda lucruri materiale. Daca ai 4 tricouri, redu-le numarul la 3 sau 2.

Gandeste-te la cei care nu ai nici macar o zecime din ceea ce ai tu, asa ca impartaseste din ceea ce ai cu ceilalti.

Traieste din plin si gandeste ganduri inalte, fiind detasat mental si evitand sa iti faci griji inutile.
Incearca sa vorbesti limbajul dragostei si nu rani pe nimeni, este cea mai mare virtute pe care o poate avea cineva.

Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Totodata, fii de ajutor celor bolnavi sau saracilor prin dragoste si afectiune. Facand bine celor din jur iti cresti propria vibratie. Fa gesturi de caritate, chiar daca mici, in conformitate cu veniturile tale, in fiecare luna sau chiar zilnic.

Gandeste-te la Dumnezeu imediat ce te-ai trezit si inainte de a te duce la culcare si de fiecare data cand te angajezi in munca si activitatile tale. Repeta-i numele intotdeauna, chiar si in gand, si abandoneaza-te acestei forte superioare care vegheaza asupra binelui tuturor.

La sfarsitul zilei, chiar inainte de a te duce la culcare, fa o mica autoanaliza si gandeste-te la greselile pe care le-ai facut in ziua care tocmai s-a incheiat. Percepe-l ca pe un fel de jurnal spiritual zilnic. Nu mai zabovi asupra greselilor trecute.

Citeste pe pagina urmatoare sfaturile lui Swami Sivananda pentru o sanatate fizica buna >>

Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală AVON lansează Today Tomorrow Always: Wonder, parfumul care te poartă într-un univers romantic și plin de speranță Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri