25 August 2017 publicat în Lifestyle 58 share-uri

Cat de mult am avea de castigat in fiecare zi daca ne-am opri pentru a admira copacii si pentru a-i lasa sa ne fie lideri spirituali in viata! Copacii iti pot fi cei mai buni invatatori zen. Iata 5 lectii de viata de la un copac:

3. Fii recunoscator

Copacii ne iubesc neconditionat. Ei sunt una dintre cele mai importante resurse ale Planetei Pamant. Ei ne sunt companie, ne ofera adaposturi, hrana si o viata frumoasa. Ne purifica aerul pe care il respiram. In loc sa ne simtim recunoscatori fata de grandoarea copacilor terestri, noi oamenii ii rapunem prin exploatare.
Dar copacii servesc umanitatea prin toate modalitatile posibile, dar noi am uitat sa le aducem recunostinta noastra.

Spunem ca iubim florile si cu toate acestea le culegem. Spunem ca iubim copacii si cu toate acestea ii taiem. Si oamenii inca se intreaba de ce unii se tem atunci cand aud cuvantul iubire.– Autor necunoscut

4. Viata iti daruieste tot ce ai nevoie

Fiecare frunzulita stie cand este timpul sa inmugureasca. Fiecare samanta care cade in pamant are o conexiune cu tarana pentru a creeste. Nu exista coincidente in viata. Le poti numi interventii divine, sincronicitati sau destin… dar exista ceva maret acolo care face ca totul sa respire si sa se miste intr-un anumit fel. Iar copacii ne arata acest lucru, ne arata cum intotdeauna, Universul lucreaza in favoarea noastra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Foto: Pexels

Viata este despre micile minuni care se intampla in fiecare clipa. Fii precum copacul din fata casei tale, permite-ti sa mergi prinviata in ritmul fiecarui anotimp, acceptand darurile fiecarei etape din viata ta. Permite-i vietii sa iti daruiasca.

Pacea naturii va curge prin tine asa cum razele de soare se scurg printre ramurile copacilor. - John Muir

5. Este important sa ai o radacina puternica

In sens metaforic, suntem precum copacii. Radacinile noastre sunt valorile pe care ni le insusim, lucrurile in care credem, frumusetea interioara de care dam dovada, dorinta noastra de a fi mai buni.

Succesul tau in viata depinde de cat de puternice iti sunt radacinile, de cat de solide iti sunt principiile si cu cata fermitate reactionezi atunci cand este nevoie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri