14 Iulie 2017 publicat în Lifestyle 45 share-uri

Daca te temi de imbatranire sau iti este frica de batranete, atunci citeste acest articol! Batranetea este o etapa a vietii extraordinara, iar aceste lectii memorabile ale antichitatii te vor face sa imbratisezi cu dragoste aceasta perioada.

6. Mintea este un muschi care trebuie antrenat


Foto: Ruslan Guzov /Shutterstock

Personajul principal din cartea lui Cicero invata literatura greaca in anii batranetii. De asemenea, in fiecare noapte, inainte de a se duce la culcare, acesta rememoreaza in detaliu evenimentele zilei care a trecut. Indiferent de tehnica care functioneaza pentru fiecare dintre noi, atunci cand ne aflam in perioada batranetii este vital sa ne folosim mintile pe cat de mult posibil.

7. Oamenii mai in varsta trebuie sa ia atitudine pentru ei insisi

“Batranetea este respectata doar daca se apara singura, daca isi mentine drepturile, daca nu se supune nimanui si conduce peste domeniul sau pana la ultima rasuflare”, spunea Cicero. Intr-adevar, anii de batranete nu inseamna ani de pasivitate.

8. Sexul trece pe un loc secundar, dar lasa loc pentru alte aspecte ale vietii

Nu spune nimeni ca oamenii in varsta nu se pot bucura de placerile trupului, dar pasiunea sexuala inepuizabila a tineretii se atenueaza pe masura ce imbatranim. Si nu este neaparat un lucru rau, este de parere Cicero. Diminuarea apetitului sexual ne permite sa ne bucuram de alte aspecte ale vietii care sunt mai satisfacatoare si mai durabile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

9. Cultiva-ti propria gradina sau o pasiune

Este esential pentru fericirea ta in ultima parte a vietii sa iti gasesti o activitate valoroasa care sa fie o adevarata incantare pentru tine. Poate fi gradinarit, un hobby sau o activitate care iti provoaca entuziasm si te face sa te simti util si activ. Indiferent de pasiunea ta, urmeaz-o cu bucurie.

10. Nu trebuie sa ne temem de moarte daca am trait viata cum trebuie

Moartea marcheaza fie sfarsitul constiintei umane, fie inceputul fericirii eterne. Indiferent daca acest lucru este adevarat sau nu, viata este precum o piesa de teatru sustine Cicero. Un actor bun stie cand sa paraseasca scena. A te agata cu disperare de viata ta atunci cand a fost bine traita si se apropie de sfarsit este deopotriva inutil si ridicol.

Surse informatii:

books.google.ro

www.fivegoodfriends.com.au

Foto homepage: Cris Foto /Shutterstock

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri